7
Mayıs
2024
Salı
SİVAS

Macar heyetinin Sivas hayranlığı

Sivas'a gelen Macaristan-Türkiye Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Andras Kelemen ve Macaristan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Istvan Szabo ile beraberindeki heyet Sivas'a hayran kaldı.

Sivas'a gelen Macar heyeti ilk olarak Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi, Buruciye Medresesi, Kale Camii, Şifahiye Medresesi, Çifte Minareli Medrese, Ahi Emir Ahmed Türbesi, Güdük Minare, Sivas Ulu Camii, Gökmedrese, Eğri Köprü ve Boğaz Köprüsü’nü gezdiler.

Heyete eşlik eden Vali Vekili Kemal Şahin, Macar heyetini Sivas'ta görmekten mutluluk duyduğunu kaydetti. Türk-Macar dostluğunun eskiye dayandığını belirten Şahin, 1. Dünya Savaşı’nda iki ülkenin aynı cephede savaştığını ifade etti.
Gezinin anısına Macaristan-Türkiye Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Andras Kelemen'e, hayat ağacı figürlü bir plaket takdim eden Şahin, ayrıca ilin tanıtımına yönelik hediyeler verdi.

Macaristan-Türkiye Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Andras Kelemen ise "Burada güzel bir misafirperverlik ile karşılaştım ve Sivas'a geldiğim için çok mutluyum" dedi.

Günün anısına Vali Vekili Şahin'e Macaristan'ı tanıtan hediyeler sunan Kelemen, Sivas'tan güzel anılarla ayrıldığını ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2008 Pazartesi 18:22:06
Güncelleme :20 Ekim 2008 Pazartesi 18:24:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?