3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

'Madenci' operasyonuna 31 gözaltı

Sivas İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından 5 ilde gerçekleştirilen eş zamanlı operasyon sonucu, tarihi eser kaçakçılığı yaptığı ileri sürülen 31 kişi gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerinin yaptığı istihbarat çalışmaları sonucunda, il ve ilçe merkezlerinde ikamet eden 8 kişinin birbirleriyle sürekli bağlantı halinde oldukları ve ellerinde bulunan çeşitli nitelikteki tarihi eserleri satma amacında oldukları belirlendi.

Şahısların izinsiz kazı yapmak suretiyle elde ettikleri tarihi eserleri satarak haksız kazanç elde ettikleri, kendilerinde bulunan sahte tarihi eserler ile şahısları dolandırdıkları da tespit edildi. Elde edilen bilgiler doğrultusunda Sivas ile birlikte İstanbul, Tokat, Antalya ve Ağrı illerinde eş zamanlı olarak 'Madenci' adlı verilen operasyon başlatıldı.

Operasyon kapsamında, "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, örgüt faaliyeti çerçevesinde tarihi eser kaçakçılığı yapmak" suçlarından 31 şüpheli şahıs gözaltına alınırken, çok sayıda tarihi eser ile birlikte silah ve kesici alet de ele geçirildi. İfadeleri alınan şahıslardan 14'ü serbest bırakılırken, soruşturmanın sürdürüldüğü bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Mayıs 2009 Cuma 16:12:11
Güncelleme :8 Mayıs 2009 Cuma 16:15:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?