2
Mayıs
2024
Perşembe
SİVAS

Madımak kamulaştırılamadı

Sivas'ta geçen yıl İl Özel İdare'ye aktarılarak Bilim ve Kültür Merkezi olan eski Madımak Oteli'nin kamulaştırma işlemi, otel sahiplerinin itirazı üzerine temyizden döndü.

Sivas'ta 2 Temmuz 1993 yılında 37 kişinin hayatını kaybettiği eski Madımak Oteli'nin sahipleri 12 milyon TL isterken; valilik, belediye ve Sivas Ticaret ve Sanayi Odası, Emlakçılar Odası temsilcileriyle yapılan incelemelerde bilirkişiler kamulaştırma bedeli olarak 5 milyon 162 bin TL belirlemişti. Mahkeme, eski Madımak Oteli'nin 5 milyon 601 bin TL'ye kamulaştırılmasına karar vermiş ve bina İl Özel İdare'ye devredilmişti.

Otel boşaltılıp düzenlenerek Bilim ve Kültür Merkezi olarak faaliyete açıldı ancak işletme sahipleri, istedikleri fiyatın altında bir ücret ile kamulaştırılma kararı alınınca avukatları aracılığıyla temyize gitti. Kararın Yargıtay'dan dönmesi üzerine, kamulaştırılma davası Sivas 2. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde tekrar görülmeye başlandı. Davada, yeni bilirkişi heyeti oluşturularak tekrar keşif yapılmasına karar verildiği öğrenildi.

iha
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2011 Perşembe 15:06:34
Güncelleme :17 Kasım 2011 Perşembe 15:11:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?