7
Mayıs
2024
Salı
SİVAS

Madımak Oteli'nin tahliyesi sürüyor

MADIMAK OTELİ'NİN TAHLİYESİNE DEVAM EDİLİYOR

Madımak Oteli'nde bulunan eşyalar belediye çalışanları tarafından taşınmaya başlandı.

37 kişinin ölümüyle sonuçlanan Madımak olaylarının meydana geldiği Madımak Oteli'nin kamulaştırılmasının ardından tahliye işlemleri devam ediyor. Otelde bulunan eşyalar belediye işçileri tarafından kamyona yüklenerek taşınırken otel işletmecileri, Madımak Oteli tabelasını, mahkeme kararının kendilerine ulaştıktan sonra kaldırılacağını söyledi.

Eşyaları boşaltma işlemi devam ederken bir açıklama yapan Sivas Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Avcı, Madımak Oteli'nin acılarla anılan bir otel olduğunu söyleyerek, "Madımak Oteli'nde acı olaylar yaşandı ama bundan sonra inşallah şehrimiz de ülkemiz de bu tür acıları yaşamaz. Bu da bizlere ders olur diye düşünüyoruz" dedi.

Avcı eşyaları derneğe bağışlayan işletmecilere teşekkür ederek, "Madımak otelimizin kamulaştırılması sonucunda otelimizin sahipleri tarafından Hayat Ağacı Derneği'ne içerisindeki eşyaları bağışlanması söz konusu oldu. Arkadaşlardan bize böyle bir talep geldi. Biz de memnuniyetle bu talebi kabul ettik. Çünkü Hayat Ağacı Derneği'nin 'veren el ile alan eli' buluşturmak gibi bir görevi var. Bu noktada ben Madımak Otelimizin sahiplerine ve yöneticilerine çok teşekkür ederim. Sivas'taki ihtiyaç sahiplerine

buradan almış olduğumuz gerek yataklar gerek diğer malzemelerini ulaştırmak üzere bugün arkadaşlarımız buradaki malzemelerin tahliye işlerini yapıyorlar. Eşyalar depolarımıza konulacak. Bizde kayıtlı, ihtiyacı olan hemşerilerimize bu eşyaları dağıtacağız. Eşyaların içinde yataklar, ranzalar, genel çoğunluğunu bunlar oluşturuyor. Öğrendiğim kadarı ile üçte birini kendi elleri ile dağıtmışlar üçte ikisini de bize bağışladılar. Hayır sahiplerinin hayırlarını Allah kabul etsin" şeklinde konuştu.

MADIMAK OTELİ'NİN TAHLİYESİNE DEVAM EDİLİYOR
MADIMAK OTELİ'NİN TAHLİYESİNE DEVAM EDİLİYOR
MADIMAK OTELİ'NİN TAHLİYESİNE DEVAM EDİLİYOR
MADIMAK OTELİ'NİN TAHLİYESİNE DEVAM EDİLİYOR
MADIMAK OTELİ'NİN TAHLİYESİNE DEVAM EDİLİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2010 Pazartesi 17:15:02
Güncelleme :6 Aralık 2010 Pazartesi 19:10:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?