7
Mayıs
2024
Salı
SİVAS

Madımak Oteli'nin tapusu alındı

İL ÖZEL İDARESİ MADIMAK OTELİ'NİN TAPUSUNU ALDI

Sivas İl Özel İdaresi Madımak Oteli'nin tapusunu alırken, Genel Sekreter Mahmut Kayhan, "Otelin tabelasını uygun bir zamanda indireceğiz" açıklamasını yaptı.

Geçtiğimiz günlerde 2. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin Madımak Oteli'nin kamulaştırılmasına yönelik aldığı karar Sivas İl Özel İdaresi ve Tapu Sicil Müdürlüğü'ne gönderildi.

Kararın kendilerine ulaşmasıyla harekete geçen İl Özel İdare Genel Sekreteri Mahmut Kayhan işlemleri başlatarak binanın tapusunu aldı. Alınan tapuda mülkiyet sahibi kısmında İl Özel İdaresi ibaresine yer verildiği görüldü. Kayhan yaptığı açıklamada otelin boşaltılması için bir süre işletmecilere süre tanıdıklarını belirterek, "Bildiğiniz

gibi kamulaştırılması İl Özel İdaresi tarafından yapılan Madımak Oteli'nin gerekçeli kararı intikal etti, tapuya da intikal etti. Bugün de tapu tescil belgemizi aldık. Bugünden itibaren makul bir süreyi otelin boşaltılması için arkadaşlara verdik. İnşallah bundan sonrası ilimiz için hayırlı olur diye düşünüyorum" dedi. Otelin tabelasının uygun bir zamanda kaldırılacağını söyleyen Kayhan, "Tabelayı, mülkiyeti bize geçtiği için uygun bir zamanda indiririz" şeklinde konuştu. Bu arada otelde bulunan eşyaların da kamyonlarla tahliyesine devam ediliyor.

Madımak Oteli 2. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından 5 milyon 601 bin Türk Lirası bedelle kamulaştırılmıştı.

İL ÖZEL İDARESİ MADIMAK OTELİ'NİN TAPUSUNU ALDI
İL ÖZEL İDARESİ MADIMAK OTELİ'NİN TAPUSUNU ALDI
İHA
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2010 Salı 13:32:00
Güncelleme :7 Aralık 2010 Salı 17:52:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?