3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

Madımak'ın acısı dinmedi

Sivas'ta, 2 Temmuz 1993'te Madımak Oteli'nde çıkan yangında yaşamını yitiren 37 kişi, Sivil Toplum Kuruluşları (STK) tarafından karanfillerle anıldı.

Sivas katliamının 16. yıldönümünde valilik önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk bırakan 200 kişilik grup, ardından yürüyüşe geçerek Atatürk Caddesi üzerindeki Madımak Oteli'nin önüne geldi. Burada saygı duruşunda bulunan grup adına bir açıklama yapan Alevi Vakıfları Federasyonu Başkanı Doğan Bermek, 2 Temmuz'un insanlığın daima utanç duyacağı bir tarih olarak kalacağını söyledi.

Anadolu devriminin aydınlanma meşalesini taşıyan aydın insanlara ve düşünürlere yapılan saldırının emperyalizm destekli bir saldırı olduğunu ifade eden Doğan Bermek, "Kültür ve Turizm Bakanlığı, devleti yönetenler 2 Temmuz anma törenlerine katılması ve tüm insanlık önünde bu katliamı kınamalıdır. Benzeri cinayet ve katliamların yaşanmayacağı özgür, demokratik ve çağdaş bir Türkiye için Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarının açtığı yolda ilerleyeceğiz. Dün olduğu gibi bugün de yurdumuza ve halkımıza ihanet içinde olan güçlerin karşısında yurtsever aydınlık ve çağdaş güçler olarak dimdik ayakta duracağımızı kamuoyuna duyuruyoruz" dedi.

Yapılan açıklamanın ardından grup tarafından hayatını kaybedenler için Madımak Oteli'nin önüne karanfil bırakıldı. Grup daha sonra sessizce dağılırken, şehrin giriş ve çıkışlarında ise güvenlik önlemlerinin en üst seviyeye çıkarıldığı öğrenildi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2009 Perşembe 12:37:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?