2
Mayıs
2024
Perşembe
SİVAS

Madımak'ın çehresi yenilendi

SİVAS’ta kamulaştırılması ardından İl Özel İdaresi’ne devredilen ve kısa süre önce yenileme çalışmaları başlatılan eski Madımak Oteli binasına dış cephe kaplaması yapıldı. İç dizaynı da değiştirilen bina farklı yapıya büründü.

Sivas’ta 2'si gösterici 37 kişinin ölümüyle sonuçlanan 2 Temmuz 1993 olaylarının meydana geldiği Madımak Oteli, yapılan kamulaştırma çalışması sonrası görüntüsüyle de tarih oldu. 5 milyon 601 bin TL bedelle kamulaştırılması ardından İl Özel İdaresi’ne devredilen eski Madımak Oteli binasında 1.5 ay önce başlatılan yenileme çalışmaları sürüyor. Bu çalışmalar kapsamında otelin içindeki tadilat devam ederken binanın dış yüzeyi de yeni görünüme kavuşturuldu. Binanın dış yüzeyi kırmızı ve krem rengi renklerin hakim olduğu dış cephe malzemeleri ile kaplandı.

Pencereleri de değiştirilen binaya dışardan içeriyi göstermeyen aynalı camlar takıldı. Bina yeni görüntüsü ile eski Madımak Oteli halinden tamamen farklı büründü. Bilim, sanat ve kültür merkezi olarak hizmete açılacak olan binada, Sivas Olayları’nda hayatını kaybedenler için anı köşesi oluşturulacak. Binan eski et lokantası olan kısmı çocuk kütüphanesi, üst kat ise bilimsel çalışmalar için labaratuvar bölümü olarak kullanılacak. Binadaki çalışmaların önümüzdeki ay tamamlanacağı açıklandı. Açılışının ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim gezileri kapsamında Sivas’a geleceği 9 Haziran’da gerçekleştirilmesi planlanıyor.

AA
Yayın Tarihi : 25 Nisan 2011 Pazartesi 19:01:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
haci ziya gülkanatz IP: 77.239.55.xxx Tarih : 6.05.2011 11:19:49

Zamci Tayyip pasazadenin 18 yil sonra hatirasi olarak 37 Insanin hunharca yakilmasinin üzerinde nutuk atacak,18 yil öncede kendi Fikirdasi Karamolla ve Tayyibin Fikir babalarinin emriyle Sivasi bu Mateme ve kara Lekeye bulastiranlar,Gelip 18 Yillik yatirimlarinin parsasini toplayacaklar ve Aptal sivaslilarda kendilerini alkisliyacaklar.Batsin ve Kirilsin Sizi orada alkislayanlar eller....