6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Mahalleli çelik bariyer istiyor!

Sivas'ın Suşehri ilçesi Karşıyaka Mahallesi sakinleri, tehlikeli olan mahalle yolunun kenarına çelik bariyer yapılmamasına isyan ediyor.

Kösedağ Deresi üzerinden Karşıyaka Mahallesi'ne giden yolun giriş ve çıkış yönlerinin uçurum kenarında olması nedeniyle yetkililer tarafından yapılan incelemelerin ardından, halen bariyer yapılmamasına halk tepki gösterdi.

Kış mevsiminin gelmesi nedeniyle, tehlikenin daha büyük boyutlara çıkacağını dile getiren mahalle sakinlerinden İlyas Koçali, geçen yıl yaptıkları müracaat üzerine yetkililerin bölgeye gelerek inceleme yaptığını dile getirerek, konunun üzerinden uzun zaman geçmesine rağmen halen bariyerlerin yapılmadığını söyledi.

Koçali, "Mahallemizde bulunan ilköğretim okuluna günde 10 minibüs ilçeye bağlı köylerden taşımalı eğitim gören öğrencileri getirmektedir. Yetkili kurumlara, mahalle sakini olarak dilekçe vermemize rağmen, halen bariyer yapılmadı. Bu da bizleri üzmektedir” dedi.

Yolun, araç sürücülerinin ve vatandaşların korkulu rüyası olduğunu dile getiren Koçali, "Bilhassa kış aylarında bu tehlike daha da artıyor. Kar yağışında sürücüler direksiyon hakimiyetini kaybediyor. Şimdiye kadar bir çok kazaya sebebiyet vermiştir. Yetkililerin kış gelmeden bu yolun bariyerlerini çok ivedilikle yapılmasını talep ve arzu ediyoruz” şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2008 Çarşamba 20:26:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?