6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

'Mavi Bayrak' enflasyonu

Kısa bir süre önce Sivas’ta başlatılan "Mavi Bayrak" uygulamasında bayrak almaya hak kazanan işletme sayısının 12’ye çıktığı bildirildi. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Tarım İl Müdürü Özkan Kayacan, 14 Nisan 2005 tarihinde başlatılan uygulama sonrasında Sivas ve ilçelerinde hijyenik ortamda gıda ürünü yapan ve satan işletmelerin kendilerini ispat etmek için yenileme çalışmaları yaptıklarını söyledi.

Yapılan çalışmaların ardından başlatılan uygulama tarihinden bugüne kadar kent merkezinde Mavi Bayrak alan işletme sayısının 12’ye yükseldiğini kaydeden Kayacan, "5442 Sayılı Gıda Kanunu’nun yürürlüğe girmesi sonucu İl Müdürlüğü olarak gıda güvenliğinin temini amacıyla başlattığımız Mavi Bayrak uygulaması halkımız ve esnafımız tarafından çok olumlu karşılanmıştır. Bu gün 12. işyerimize Mavi Bayrak vermekten memnunuz. Halkımıza gıda güvenliği açısından bu işyerlerini tavsiye ediyoruz. Bu uygulamadan ve esnafımızın ilgisinden dolayı Sivas halkına teşekkür ediyoruz" dedi.

Diğer taraftan konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Kasaplar Odası Başkanı Hilmi Gül, "Bu gün kasaplar olarak 2. Mavi Bayrak alıyoruz. Bizler tüm kasapların hepsinin Mavi Bayrak almasını diliyoruz. Basında çıkan bazı esnaflarımızın ’Bizim Mavi Bayrağa ihtiyacımız yok’ gibi açıklamalarını da yersiz buluyor ve herkesin kendi işini en iyi şekilde yapmasını istiyoruz. Mavi Bayrak uygulamasının bir ayrıcalık" diye konuştu.

Yapılan açıklama sonrasında Tarım İl Müdürü Kayacan, Mavi Bayrak almaya hak kazanan Lezzetçi Lokantası’na, Kasaplar Odası Başkanı Gül de Burak Et Market yetkililerine Mavi Bayrak’ı teslim etti.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2005 Cumartesi 14:31:57
Güncelleme :20 Haziran 2005 Pazartesi 18:29:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?