7
Mayıs
2024
Salı
SİVAS

MEB'ten 4 milyon TL'lik yatırım

TURİZM OTELCİLİK MESLEK LİSESİNE 90 YATAKLI OTEL YAPILACAK

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 4 milyon TL'ye Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi'ne 90 yataklı otel yapılacağı öğrenildi.

3 yıl önce DSİ 19. Bölge Müdürlüğü'nden alınan binada eğitim öğretime başlayan Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi'ne öğrencilerin daha kaliteli eğitim almaları amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı'nca 90 yataklı otel yapılmasına ilişkin kararname yayınlandı. Kararnamenin yayınlanmasının ardından çalışmalara başlayan Milli Eğitim Müdürlüğü, Sivas Belediyesi'nin otel yapımı için imar çalışmasını tamamlamasının ardından temeli atacak. Yaklaşık 5 bin metrekare kapalı alana inşa edilecek olan otel, 5 katlı olacak ve 4 milyon TL'ye mal olacak.

Konu hakkında açıklama yapan Sivas İl Milli Eğitim Müdürü Ali Murat Taner bakanlıktan bekledikleri haberin gelmesinin ardından otelle ilgili çalışmalara başladıklarını belirterek, "Belediye imar çalışmalarını tamamladıktan sonra bayındırlık müdürlüğü gerekli incelemeleri yapacak. Ardından da İl Özel İdaremiz ihaleye çıkacak" dedi.

Öğrenciler için çok önemli bir yatırımın Sivas'a geldiğini dile getiren Taner, "Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi öğrencilerimiz otelin tamamlanması ile eğitimlerini uygulamasını da yaparak pekiştirecek ve liseyi bitirdikten sonra tam donanımlı olarak iş bulma imkanına sahip olacaklar. Otelimizde öğrenciler uygulama dersleri alacak. Otel herkese açık olacak. Buradan da öğrencilerimiz için daha iyi bir eğitim alacaklarını söyleyebiliriz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Temmuz 2010 Çarşamba 13:36:03
Güncelleme :28 Temmuz 2010 Çarşamba 13:52:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?