7
Mayıs
2024
Salı
SİVAS

Meclisten Ürgüp'e tam yetki

MECLİS DOĞAN ÜRGÜP'E TAM YETKİ VERDİ

Sivas Belediye Meclisi Temmuz ayı toplantısı Belediye Meclis Salonu'nda yapıldı. Gündemdeki maddelerin görüşüldüğü toplantıda toplu taşım hizmetlerinde kullanılmak üzere 20 adet otobüs satın alınması teklifi oy çokluğu ile kabul edildi.

Meclis toplantısına başkanlık eden Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, almayı düşündükleri otobüslerin toplu taşımacılıkta kullanılacağını kaydetti. Halk Otobüsleri Kooperatifi ile yapılan anlaşmanın yürümediğini belirten Ürgüp, Belediye Meclisi'nin emrettiği hükümlerin yerine getirilmemesi sebebiyle vatandaşların mağdur olduğunu ve böyle bir teklifin sunulduğunu vurguladı. Başkan Ürgüp, 2 ve 4 binişlik kent kartların satılmadığını belirterek, yolcu memnuniyetsizliği ile ilgili şikayetlerin hat safhada olduğunu ifade etti. Ayrıca Sivas Belediyesi ile Kalın Belediyesi'nin işbirliği içinde kendi otobüsleri ile Sıcak Çermik seferlerini yapmayı planladıklarını belirten Doğan Ürgüp, "Bunu bir zaruret olarak görüyoruz. Konuyu bu yüzden Belediye Meclisi gündemine almayı kararlaştırdık" dedi.

Meclis üyelerinin satın alınacak otobüslerin teknik özellikleriyle ilgili bir sorusu üzerine Ürgüp, mevcutlardan daha uzun, 11 veya 12 metre olması planlanan toplu taşım araçlarının ölçüleri ve kapasitesiyle ilgili henüz verilmiş kesin bir karar olmadığını, yapılacak çalışmanın ardından konunun tekrar meclis gündeminde teferruatlıca görüşüleceğini söyledi. Doğan Ürgüp, şimdiye kadar Halk Otobüsleri Kooperatifi ile görüşmelerde her zaman iyi niyetli olduğunu vurgulayarak, "Ancak İyi niyetimiz istismar ediliyor. Kararlı olduğumuzun anlaşılması için elimizde böyle bir güç olması gerekiyor. Yüceyurt mahallesine bir hat koyduramadık. 2 binişlik kartları kullandıramıyoruz. Hesabı ortak kullanacaktık, kullanamıyoruz. Biniş kartlarını bizim belirlediğimiz yerlerde satmıyorlar. Kanun ve nizam var. Şuanda rekabet ortadan kaldırılmış durumdadır. Hukuki bir boşluk olduğunu düşünüyoruz. Kanun nizam hepimiz için olduğu kadar Halk Otobüsleri Kooperatifi için de geçerlidir. Bu konuyu çözmeye karalıyız. Sistemin düzene girmesi halinde otobüs almak gibi bir mecburiyetimiz de yok" şeklinde konuştu.

Taşımacılığın aslında belediye hizmeti olduğunu kaydeden Doğan Ürgüp, "Kayseri Belediyesi 90 tane otobüsü ile sistemin içindedir. 300 bin nüfuslu Sivas'ta 249 aracımız var. Bunun da üçte ikisini çalıştırıyorlar. Biz çözüm üretmek mecburiyetindeyiz. Kanunların verdiği hükümleri uygulayacağız. Ben kararlıyım. Ben kararlı olduğum hiçbir yoldan dönmedim. Bu yoldan da dönmeyeceğim" diye konuştu.

Toplantıda söz alan Meclis üyeleri, belediye'nin yetkilerini kullanması gerektiğini belirterek, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp'e toplu taşımacılık sistemindeki sorunları çözmeye yönelik kararlılığından dolayı teşekkür etti. Yapılan değerlendirmelerin ardından toplu taşım hizmetlerinde kullanılmak üzere 20 adet otobüs satın alınması teklifi, oy çokluğu ile kabul edildi.

Meclis toplantısında ayrıca, Belediye Meclisi'ne Sıcak Çermik ulaşım seferleriyle ilgili bir teklif sunuldu. Sıcak Çermik ulaşım seferlerinin Sivas Belediyesi ile Kalın Belediyesi arasında yapılacak protokolle yapılması ve güzergah tespitinin Belediye Encümeni'nce belirlenmesi teklifi, yapılan değerlendirmelerin arından oy çokluğu ile kabul edildi.

MECLİS DOĞAN ÜRGÜP'E TAM YETKİ VERDİ
MECLİS DOĞAN ÜRGÜP'E TAM YETKİ VERDİ
İHA
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2010 Salı 14:03:02
Güncelleme :6 Temmuz 2010 Salı 19:57:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?