5
Mayıs
2024
Pazar
SİVAS

Memur maaşları protesto edildi

Türkiye Kamu-Sen Sivas İl Temsilciliği'ne bağlı sendikaların üyeleri, memurlara verilen zam konusunda basın açıklaması okuyarak, hükümeti protesto etti.

Selçuk Çay Bahçesi önünde toplanan sendikalılar adına basın açıklaması okuyan Kamu-Sen Sivas İl Temsilcisi Musa Akkaş, Türkiye Kamu-Sen olarak kimseyle kavga etme peşinde olmadıklarını belirterek, "Bizler kamu çalışanları olarak hakkımız olanı istiyoruz. Ücrette adalet istiyoruz. İnsanca yaşamak istiyoruz" dedi. Hükümetten gelir dağılımında adalet, en düşük devlet memuru maaşının açlık sınırından kurtarılması ve asgari geçim haddine çekilmesi, iş güvencesine sahip, itibarlı, memur olmak istiyoruz. Grevli toplu sözleşme hakkı istediklerini kaydeden Akkaş, "İşte bugün bunun için meydanlardayız. Son 20 yılda geliştirilen küresel politikalar neticesinde en fazla ezilen, ihmal edilen ve tüm hizmetlerin özelleştirilmesi prensibi çerçevesinde yok edilmeye çalışılan memurlarımızın, birikmiş, acilen çözülmesi gereken pek çok sorunu bulunmaktadır" dedi.

Hükümet kamu çalışanlarını görmemekte ısrar ettiğini sözlerine ekleyen Akkaş, "Ülkemizde ne zaman memur maaşları gündeme gelse, birden ülkenin bütün ekonomik ve sosyal sorunları hatırlanmakta ve memurlar toplumun değişik kesimleriyle karşı karşıya getirilmek istenmektedir. Ülkemizde son 4 yılda istikrarlı bir ekonomik büyüme sağlanmasına karşın elde edilen kaynaklar adil bir şekilde dağıtılmadığı için,milletimiz her geçen gün biraz daha fakirleşmekte, gelirin büyük çoğunluğu, rantiyeye akmaktadır. Her toplu pazarlık döneminde enflasyon hedeflenmesi,ekonomik istikrarın sağlanması, kaynak sıkıntısı gibi gerekçelerle memurlarımıza sınırlı ücret artışı yapılmaktadır. Oysa küresel sermayenin talepleri derhal karşılanmakta, vergi afları, stopajların sıfırlanması, teşvikler, istisnalar ve vergi oranlarının düşürülmesi vasıtasıyla, ülkemizin kaynakları,küresel güçlere yönlendirilmektedir. Bu da yetmezmiş gibi özelleştirmeler yoluyla ülkemiz başka bir yönüyle talan edilmektedir" diye konuştu.

Akkaş, sendikalarının istediği zam miktarını hükümetin vermediğini de sözlerine ekleyerek, "Türkiye Kamu-Sen toplu pazarlık süreci boyunca işçilere verilen zam olan 140 YTL'yi istedi, Uzlaştırma Kurulu 125 YTL yeter dedi ancak hükümet hiçbirini vermedi. Türkiye Kamu-Sen, memurlarımızın sorunlarının çözülmesi, yapılan haksız uygulamaların son bulması ve memurlarımızın açlık ve yoksulluk sınırında maaş almaktan kurtarılması için doğru bildiği yolda mücadelesini kararlılıkla sürdürecektir. Memur maaş zamları konusunda son kararı verecek olan Başbakan ve Bakanlar Kurulu'nu sağ duyuya davet ediyor, adalet istiyoruz" diyerek, hükümetten isteklerini açıkladı.
Okunan basın açıklamasından sonra üzerlerinde istekleri bulunan balonlar, sendika üyeleri tarafından gökyüzüne bırakıldı.

 

iha
Yayın Tarihi : 1 Ekim 2007 Pazartesi 17:51:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?