6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Memur-Sen'den 12 Eylül açıklaması

Memur-Sen Sivas İl Temsilcisi Ömer Anlı, "12 Eylüllerin, 28 Şubatların mimarları sorgulanmalı, hesaba çekilmelidir" dedi.

12 Eylül'ün 28. yıldönümü nedeni ile açıklama yapan Anlı, Memur-Sen olarak, Türk demokrasi tarihinde kara leke olarak yerini alan 12 Eylül darbesi ve kalıntılarının izlerinin tamamen silindiği, yerine demokratik bir sistemin inşa edildiği Türkiye istediklerini söyledi.

Anlı, "Türkiye'nin önünün açılması ve millet iradesinin kayıtsız-şartsız hakim olması için ilk yapılması gereken, darbenin gölgesinde, demokratik olmayan yöntemlerle hazırlanan ve kabul ettirilen 12 Eylül Anayasa'sı tamamen kaldırılarak kurumlar arası mutabakatın arandığı değil, milletin mutabakatının sağlandığı yeni bir anayasa hazırlanmasıdır" dedi.

Anlı, 12 Eylül ve 28 Şubat'ta olan olayların sorumlularının yargılanması gerektiğini de belirterek, "Bir yandan yeni anayasa çalışmaları sürdürülürken, diğer taraftan da 12 Eylüllerin, 28 Şubatların mimarları sorgulanmalı, hesaba çekilmelidir. Konfederasyon olarak, demokratik Türkiye ve temiz toplum için üzerimize düşen her türlü görevi Ortak Akıl Hareketi'nde olduğu gibi yerine getirmeye devam edeceğiz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Eylül 2008 Cumartesi 18:01:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?