6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Memur-Sen'den 18 Mart mesajı

MEMUR-SEN'DEN 18 MART MESAJI

Sivas Memur-Sen İl Başkanı Ömer Anlı, 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin yıldönümü nedeni ile ilgili bir basın açıklaması yaptı.

Sivas Memur-Sen İl Başkanı Ömer Anlı, tarihin toplumların aynası olduğunu belirterek,."Hafızasını kaybeden kişi nasıl kimliğini unutursa, durum devlet ve milletler içinde aynıdır. Milletimizin kahramanlık destanı Çanakkale Savaşı'nı zaferle sonuçlandıran ruhu, 95. yıldönümünde yeniden anlamak ve değerlendirmek durumundayız" dedi.

Çanakkale Ruhu'nun, Kurtuluş Savaşı açısından önsöz, okul ve talimgah olduğunu ifade eden Anlı,"Bu milletin yüz binlerce ferdinin şehitlik mertebesiyle ödüllenmesine vesile olan Çanakkale Harbi, esasen Türkiye Cumhuriyeti'nin temelinin atılmasına da zemin olmuştur. Bu zaferin mimarları yediden yetmişe koca bir millettir. Bu savaşta lise öğrencileri,üniversite öğrencileri şahadet şerbetini içmiştir. Bağımsızlığına göz dikmesine tahammül etmeyen o günün gençlerinin ortaya koyduğu bu fedakarlık, bugün sayıları 20 milyonu aşan çocuk ve genç öğrencilerimize örnek olmalıdır" diye konuştu.

Sivas Memur-Sen İl Başkanı Ömer Anlı konuşmasının sonunda ise, vatanın bir avuç toprağı için bu topraklara düşmüş aziz şehitleri şükran ve minnet ile anarak şehitler için Allah'tan rahmet dilediğini söyledi.

MEMUR-SEN'DEN 18 MART MESAJI
İHA
Yayın Tarihi : 18 Mart 2010 Perşembe 17:24:04
Güncelleme :18 Mart 2010 Perşembe 17:36:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?