6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Memur-Sen'den katsayı prostestosu

MEMUR-SEN'DEN DANIŞTAY'IN KATSAYI KARARINA PROSTESTO

Sivas'ta, Memur-Sen'e bağlı bir grup Danıştay'ın meslek liselerindeki katsayı uygulaması ile ilgili aldığı kararı protesto etti.

Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan grup Danıştay'ın katsayı kararına, yaptıkları basın açıklaması ile tepki gösterdi. Grup adına basın açıklamasını yapan Memur-Sen İl Temsilcisi Ömer Anlı Danıştay'ın ideolojik karar almaya devam ettiğini belirterek, "Millete haddini bildirmeye ve milletin değerlerini hükümsüzleştirmeye dönük bir yaklaşım olarak ortaya çıkan, milletin siyasi tercihiyle şekillenen yönetimi darbelere layık oyunlarla iş başından uzaklaştırarak yeni yaklaşımın kararını uygulamaya dökecek bir yönetimi iş başına getirecek inanca ve inanana karşı hücuma geçen 28 Şubat Darbesi'nin en rijit uygulamalarından birisi olan 'Adaletsiz Katsayı Uygulaması' adeta yargı koruması altına alınmış gözüküyor" dedi.

Danıştay'ın aldığı kararın, milletin bayram sevinciyle karşıladığı kararların iptaline yönelik olduğunu ifade eden Anlı, "Bu durum yargıya olan güveni zedelemektedir. TBMM'nin ve hükümetin derhal harekete geçerek, gerekli anayasal ve yasal düzenlemelerle yargının kendisini yasama ve yürütmenin yerine koymasının önüne geçmesini, adaletsiz, hukuksuz, darbe ürünü tüm uygulamaları sona erdirmesini bekliyoruz" diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından slogan atan grup daha sonra olaysız şekilde dağıldı.

MEMUR-SEN'DEN DANIŞTAY'IN KATSAYI KARARINA PROSTESTO
İHA
Yayın Tarihi : 13 Şubat 2010 Cumartesi 16:15:01
Güncelleme :13 Şubat 2010 Cumartesi 16:33:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ekrem kaya IP: 85.100.201.xxx Tarih : 14.02.2010 17:26:31

bir kere YÖK'ün ideolojik kararına karşı ideolojik bir karar gelmesinde şaşıracak hiçbirşey yok. Ayrıca bölüm ayrımının YÖK'ün bu kararı ile nerdeyse ortadan kaldırılması, eşit ağırlık ve sözel bölümü öğrencileri için de yeni bir mağduriyet yaratacaktır. Türban ve  imam hatiip sorunlarından başka birşey göremeyen sayın Memur-Sen üyeleri bunları da düşünsün bence.