7
Mayıs
2024
Salı
SİVAS

Memur-Sen'den yüzde 10 zam talebi

MEMUR-SEN TOPLU GÖRÜŞMEDE YÜZDE 10 ZAM İSTEYECEK

Memur Sendikaları Konfederasyonu (MEMUR-SEN) Sivas İl Temsilcisi Ömer Anlı, yaptığı basın açıklamasında, 2011 yılında kamu görevlilerinin aylık ve ücretlerine ilk altı ay için yüzde 5, ikinci altı ay için yüzde 5 zam talep edeceklerini söyledi.

Memur-Sen Sivas İl Temsilcisi Ömer Anlı, sendika binasında yaptığı basın açıklamasında, 12 Eylül'de Anayasa referandumundan 'Evet' oyu çıkacağını ve bu yıl toplu görüşme değil toplu sözleşme masası kurulacağını açıkladı. Anlı, "YSK'nın müdahalesi olmasaydı bu yıl aslında toplu görüşme değil, toplu sözleşme masası kurulacaktı. Biz bu yılki toplu görüşmelerde toplu görüşme masası yerine toplu sözleşme masası kuracağız. Çünkü milletimiz 12 Eylül'de 'Evet' diyecek ve toplu sözleşme Anayasal hak haline gelecek. 12 Eylül'de referanduma sunulacak Anayasa değişikliği paketini ve paketin içeriğinde 'Toplu sözleşme hakkına' yer verilmesini önemsiyoruz ve destekliyoruz. Ancak toplu sözleşme hakkıyla yetinmeyeceğiz. Kamu görevlilerinin toplu sözleşme hakkının ayrılmaz parçası olan grev hakkına da siyaset hakkına da sahip olmasını kararlı bir şekilde talep etmeye devam edeceğiz" dedi.

Anlı, 2011 yılında kamu görevlilerinin aylık ve ücretlerinde yapılacak olan artış hakkındaki taleplerini söyleyerek, "Aylık ve ücretlerde ilk altı ay için yüzde 5 ikinci 6 ay için yüzde 5, ek ödemelerde en az 120 TL olmak üzere artış yapılmasını, sendika üyesi kamu görevlilerine üç ayda bir 60 TL olmak üzere yılda 240 TL toplu görüşme ikramiyesi ödenmesi, fazla çalışma ücretinin yüzde 1,15'ten 2,50'ye çıkartılmasını talep edeceğiz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Ağustos 2010 Cumartesi 15:16:03
Güncelleme :14 Ağustos 2010 Cumartesi 19:21:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?