3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

Memurlar iş bırakacak

MEMURLARIN İŞ BIRAKMA EYLEMİ

Türk Ulaşım-Sen Genel Başkanı Nazmi Güzel, 25 Kasım'da memurun; onurunu, haysiyetini, kariyerini ve kaybettiklerini geri almak için aynı saflarda yer alacağını belirterek, “Kamu görevlilerini hafife alanlara gücümüzü göstereceğiz" dedi.

25 Kasım'da yapacakları iş bırakma eylemi ile ilgili Kamu-Sen Sivas İl Temsilciliği’nde bir basın açıklaması yapan Türk Ulaşım-Sen Genel Başkanı Nazmi Güzel, toplu görüşmelerde gelinen son noktanın sözün bittiği, bıçağın kemiğe dayandığı nokta olduğunu belirtti. Artık beyaz yalanlar ve boş vaatlerle zaman kaybetmek istemediklerini ifade eden Güzel, “Kamu görevlileri milli gelirin yüzde 15 nispetinde pay alırken, 2009 yılında bu oran yüzde 6.3'e düştü. 2010 yılında yüzde 5.9'a, 2012 yılında ise yüzde 5.6'ya düşürülmesi planlandı. Artan nüfusa, artan kamu görevlisi sayısına karşın kamu çalışanlarının aldığı pay düştü. Ekonomik, ücret ve çalışma hayatından etkilenenler yalnızca kamu görevlileri değildir. Memur, işçi, emekli, asgari ücretli, esnaf ve sanatkarlar aynı damardan beslenen ve aynı vanadan su içmekte olan kesimlerdir. Aynı damardan beslenen, aynı vanadan su içen ve ortak kaderi paylaşan tüm kesimleri ve öncelikle kamu görevlilerini mücadelemize destek vermeye çağırıyoruz" şeklinde konuştu.

Kamu çalışanlarının ellerini, gönüllerini, saflarını ve seslerini birleştirerek mücadelede kendi içtihatlarını oluşturacaklarını ifade eden Güzel, "25 Kasım'da memur; onurunu, haysiyetini, kariyerini ve kaybettiklerini geri almak için aynı saflarda yer alacaktır. Kamu görevlilerini hafife alanlara gücümüzü göstereceğiz. 25 Kasım sendikal tarihimizin bir başka miladı olacaktır. Hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır" ifadelerini kullandı.

MEMURLARIN İŞ BIRAKMA EYLEMİ
İHA
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2009 Perşembe 16:14:00
Güncelleme :12 Kasım 2009 Perşembe 16:36:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?