5
Mayıs
2024
Pazar
SİVAS

Memurlardan çekirdekli eylem

Bağımsız Ulaşım Sendikası (BUS) üyeleri, Uzlaştırma Kurulu'nun 2+2'lik teklifini vatandaşlara çekirdek dağıtarak protesto etti.

BUS üyeleri, Uzlaştırma Kurulu'nun memur maaşlarına gelecek yıl 2 dönem halinde yüzde 2'şer zam yapılması ve taban aylıkların aynı dönemde 10'ar YTL, denge tazminatının 30'ar YTL artırılması önerisini protesto etti.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki Selçuk Çay Bahçesi önüne gelen sendikalılar adına bir basın açıklaması yapan BUS Genel Başkanı Tuncay Altun, Uzlaştırma Kurulu'nun memura verilmesini açıkladığı yüzde 2+2'lik oranın bir şey ifade etmeyeceğini ve bu para ile ancak çekirdek alınabileceğini belirterek, "Memurun alım gücü devamlı düşmektedir ve çalıştığı süre içerisinde sürekli sefalet içerisindedir. Memurların çoğu kendilerine verilen maaş ile ev alamamakta, emekli olduğunda ise aldığı komik tazminat ile bırakın ev almayı, biriken borçlarını dahi ödeyememektedir. Devleti yönetenler memuruna sahip çıkmalıdır. Bizlere verilen bu zammı çok komik bulduğumuzdan bu parodiye katkıda bulunmak için aldığımız çekirdekleri vatandaşlara dağıtıyoruz" ifadelerini kullandı.

Sendika üyeleri, okunan açıklama sonrasında çekirdekleri vatandaşlara dağıttı.

iha
Yayın Tarihi : 8 Eylül 2007 Cumartesi 17:39:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?