6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Merderliler festivalde buluşacak

MERDERLİLER BAL VE YOĞURT FESTİVALİNDE BULUŞACAK

Kısa adı MERDER olan Merekum ve Dumanlı Çayı Yöresi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından geleneksel olarak düzenlenen Bal ve Yoğurt Festivalinin hazırlıklarının tamamlandığı öğrenildi.

Bölge halkının dayanışması ve kaynaşması amacıyla 4 belde ve 15 köyün birleşimi ile kurulan MERDER, yapmış olduğu etkinliklerle bölge halkının birlik ve beraberliğini sağlıyor. Dernek öncülüğünde geleneksel hale getirilen 'Bal ve Yoğurt Festivali' 11 Temmuz tarihinde Gümüşdere Beldesi Nasırı mevkiinde yapılacak. Dernek binasında yönetim kurulu üyeleri ile son kez bir araya gelen ve çalışmaları değerlendiren MERDER Başkanı Mehmet Açık, 'Bal ve Yoğurt Festivali' için hazırlıkların tamamlandığını söyledi. MERDER olarak sosyal ve kültürel etkinliklere büyük önem verdiklerini, bu etkinlikler içinde en önemlisinin festival olduğunun altını çizen Açık, "MERDER olarak her yıl farklı bir belde de festival yaparak bölge halkını bir araya getiriyoruz. Geleneksel hale getirmiş olduğumuz bu festival bölgemiz için çok önemlidir. Bölgemizdeki köylerde yaşayanlar ile Sivas ve başka illerde yaşayan Merderliler şenliğimizde bir araya gelerek birbirlerini yakından tanıma imkanı buluyor ve kaynaşmaları sağlanıyor. Daha önce farklı yerlerde yaptığımız şenliğimizi bu sene Gümüşdere Beldesi Nasırı mevkiinde gerçekleştireceğiz. Protokol konuşmalarının ardından Hüseyin Gündoğan, Hurşit Akbulut, Suat Altay, Halil Özdemir ve Sevda Gül isimli sanatçılar konser verecek. Konser sonrasında yoğurt ve bal üretimini teşvik etmek ve tanıtmak amacıyla yarışma düzenleyeceğiz. Festivalimize Merderlilerin yanı sıra tüm halkımızı da bekleriz" dedi.

Merderlilerin dayanışması ve kaynaşması amacıyla 11 Temmuz Pazar günü gerçekleştirilecek olan festivale katılmak isteyenler için Dikilitaş bölgesinden araç kaldırılacağı öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2010 Cuma 09:33:05
Güncelleme :9 Temmuz 2010 Cuma 09:45:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?