6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

MERDER'liler festivalde buluştu

7. GELENEKSEL MERDER YOĞURT VE BAL FESTİVALİ YAPILDI

Merekum ve Dumanlı Çayı Yöresi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin (MERDER) düzenlediği 7. Geleneksel MERDER Yoğurt ve Bal Festivali yapıldı.

Sivas'ın Gümüşdere Köyü'nde yapılan 7. Geleneksel Yoğurt ve Bal Festivali güzel görüntülere sahne oldu. Festivalde Sivas Valisi Ali Kolat, Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ve AK Parti Sivas Milletvekilleri Osman Kılıç ve Hamza Yerlikaya kol kola girerek köylülerle birlikte halay çekti. Festivalde MERDER'e bağlı köylerden gelen yoğurt yarışmasında birinciyi, jüri üyeleri Vali Ali Kolat, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, AK Parti Sivas Milletvekili Hazma Yerlikaya ve Osman Kılıç, Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selahattin Şenliler belirledi.

Festivalde konuşan Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selahattin Şenliler ise ülkenin zor bir dönemden geçtiğini ifade ederek, "Her türlü siyasi farklı düşünceyi bir kenara bırakarak ortak faydamız olan bu ülkenin ebediyen bağımsız yaşaması ortak faydası icabında toplanılması ve bu anlamda mesajlar vermekteyiz. Biz Büyük Birlik Partisi olarak siyasi manada halk iradesi üzerinde hiçbir iradeyi kabul etmediğimizi, en büyük siyasi iradenin milli irade olduğunu her fırsatta dile getiriyoruz."dedi.

Selahattin Şenliler'den sonra konuşan AK Parti Sivas Milletvekili Hazma Yerlikaya 12 Eylül'de yapılacak olan Anayasa değişikliği referandumuna halkın 'evet' demesini isteyerek, "Demokrasiye 'evet' diyeceğiz. Türkiye daha da güçleniyor. Ayakları üzerinde durmayı başaran, birliği ve beraberliği ile birbirine kenetlenmiş bir Türkiye için çalışıyoruz. Ben inanıyorum 12 Eylül'de yapılacak olan referandumda bütün Sivas olarak 'Evet' oyuna mühür basan bir şehir olarak Ankara'mızı selamlayacağız" diye konuştu.

Festivalde Sivas'ın yerel Türk Halk Müziği sanatçıları kısa bir konser verirken 4 Belde ve 15 köyden oluşan MERDER'liler halay çekerek festivalde eğlendiler. Festivalde ayrıca MERDER yönetiminde emeği geçenlere teşekkür belgesi verilirken, MERDER Başkanı Mehmet Açık AK Parti İl Başkanı Burhanettin Kuru'ya bir onur belgesi verdi.

MERDER 7. Geleneksel Yoğurt ve Bal Festivali'ne Sivas Valisi Ali Kolat, AK Parti Sivas Milletvekilleri Hazma Yerlikaya ve Osman Kılıç, Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selahattin Şenliler, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatı yöneticileri, Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Zeki Haral ve il kurum kuruluş müdürleri ile MERDER Başkanı Mehmet Açık katıldı.

7. GELENEKSEL MERDER YOĞURT VE BAL FESTİVALİ YAPILDI
7. GELENEKSEL MERDER YOĞURT VE BAL FESTİVALİ YAPILDI
İHA
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2010 Pazar 17:45:01
Güncelleme :11 Temmuz 2010 Pazar 18:57:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?