7
Mayıs
2024
Salı
SİVAS

Meteoroloji'den kar ve don uyarısı!

Sivas'ın Suşehri, Akıncılar, Gölova ve Koyulhisar ilçelerinin bulunduğu Kelkit Vadisi'nde bulunan bölgenin bu gece Karadeniz Bölgesi üzerinden gelen yeni bir kar yağışlı ve soğuk hava kütlesinin etkisi altına gireceği bildirildi.

4 günlük hava tahminlerinin çıkarıldığını bildiren Suşehri Meteoroloji İstasyon Müdürü Atilla Uzun, "Yöremizde halen hüküm sürmekte olan yağışlı havaya ek olarak, bu gece saatlerinden itibaren Karadeniz üzerinden gelen yeni bir yağışlı ve soğuk hava kütlesinin etkisi altına girecek" dedi.

Suşehri ve civarındaki hava tahminlerini de açıklayan Uzun, "16 Şubat günü çok bulutlu aralıklı olarak etkili kar yağışlı geçecek. Gece saatlerinde kuvvetli buzlanma ve don olayı beklenmektedir. 17 Şubat günü parçalı çok bulutlu ve kuvvetli kuzeyli rüzgarla birlikte etkili kar yağışlı geçecek. Buzlanma ve don olayı beklenmektedir. 18 Şubat günü parçalı ve çok bulutlu aralıklı olarak kar yağışlı geçecek kuvvetli buzlanma ve don olayı beklenmektedir. 19 Şubat günü de parçalı bulutlu aralıklarla kar yağışlı geçecek. Gece ve sabah saatlerinde çok kuvvetli buzlanma ve don olayı beklenmektedir" dedi.

Uzun, belirlenen tarihler arasında hava sıcaklığının 5 ila 7 derece arasında azalmanın olacağını da kaydederek vatandaşların oluşabilecek olumsuz hava şartlarına karşı dikkatli olmalarını istedi.

 

iha
Yayın Tarihi : 15 Şubat 2008 Cuma 14:02:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?