5
Mayıs
2024
Pazar
SİVAS

Mevlana Derneği yeni hizmet binasında

Sivas'ta yaklaşık bir yıl önce kurulan Sivas Mevlana Tasavvuf Kültürü Sema Derneği, hizmet binasına kavuştu.

Mevlana'nın doğumunun 800. yıl dönümü anma programı çerçevesinde, Sivas Mevlana Tasavvuf Kültürü Sema Derneği'nin yeni hizmet binası açılışını gerçekleştirdi. Açılışa, AK Parti Sivas milletvekili Osman Kılıç, Vali Veysel Dalmaz, Sivas Belediye Başkan Vekili Bünyamin Çoban, Belediye Başkan Yardımcısı Erdoğan Tunç, Sivas Emniyet Müdürü Yahya Bal, kamu idarecileri ile birlikte kalabalık vatandaş topluluğu katıldı.

Açılışta konuşan Valisi Veysel Dalmaz, Ramazan ayının birlik beraberliği pekiştirdiğini, böyle güzel bir gecede birlikte olmanın mutluluğunu yaşadığını belirtti. Herkesin lokmasını paylaşması gerektiğini belirten Dalmaz, "Bu gece yağmur bereketiyle geldi, İnşallah bu bereket asırlara da yayılmaya bu vesileyle devam edecektir" dedi.

Yapılan konuşmanın ardından Mevlana'nın fikirlerinin dile getirildiği ve Mesnevilerin okunduğu gecede daha sonra sema gösterisi icra edildi. Bu gösterinin ardından milletvekili Kılıç, Vali Dalmaz, Belediye Başkan Vekili Çoban, Emniyet Müdürü Bal, dernek binasının açılışını kurdele keserek gerçekleştirdiler.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2007 Cumartesi 16:32:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ayse akay IP: 78.163.108.xxx Tarih : 30.01.2008 17:58:07

çk güzel gerckten sivas da böyle bir derneğin varolmasıve faaliyet göstermesi çk güzel hayırlı uğurlu olsun