2
Mayıs
2024
Perşembe
SİVAS

Meyve ağaçları sigortalanacak

SUŞEHRİ'NDE MEYVE AĞAÇLARI SİGORTALANACAK

Sivas'ın Suşehri ilçesinde Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı tarafından 2011 yılında Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) tarafından kapsama alınacak ürünler, riskler, bölgeler ve işletme ölçekleri itibariyle devlet tarafından sağlanacak prim desteği miktarlarının, her yıl bakanlığın teklifi üzerine Bakanlar Kurulu tarafından belirlendiği bildirildi.

Konu hakkında açıklama yapan Suşehri İlçe Tarım Müdürlüğü Ziraat Teknikeri Arif Küsmüş, Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı Tarımsal Üretim ve Geliştirme Genel Müdürlüğü tarafından tarım sigortaları kapsamında 2011 yılında süt sığırlarına ilave olarak erkek besi sığırları sigorta kapsamına alındığını belirtti.

Açıkta yetiştirilen meyvelerde çiçekleme evresi teminat kapsamına alındığını ifade eden Küsmüş, “Tüm risklerde yüzde 50 oranında uygulanan devlet prim desteği sadece don riskinde üçte bir oranında çiftçi tarafından, üçte iki oranında devlet tarafından prim desteği olarak karşılanacaktır. Tarım sigortaları havuzu çerçevesinde ürünler sigorta kapsamına alınacaktır. Suşehri İlçe Tarım Müdürlüğü olarak bu konuda tüm köy muhtarlarımıza ilgili yazıyı bildirdik. Eskiden çiftçimiz meyvesi soğuklarda oluşabilecek zararlardan dolayı zarar görüyordu ve bu zararları karşılanmıyordu. Ancak bu yıl yapılacak uygulamada çiftçilerimiz İlçe Tarım Müdürlüğü'ne çiftçi kayıt sistemine kayıt yaptırarak yeni sigorta kapsamında sigortalarını yaptırarak meyvelerini koruma altına almış olacaklar. Meyvecilikte dönüm noktası olacak bu çalışmadan tüm çiftçilerimiz faydalansınlar. Meyvecilikte özellikle dönem olarak ilkbaharda zararlar görülmektedir. İlçe Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu tarafından meyve hastalıkları ve zararları ile ilgili kursumuzda devam etmektedir. 8 hafta sonunda kursumuza katılan Tarım Meslek Lisesi öğrencileri ve vatandaşlarımıza sertifikalarını dağıtacağız" dedi.

SUŞEHRİ'NDE MEYVE AĞAÇLARI SİGORTALANACAK
İHA
Yayın Tarihi : 7 Şubat 2011 Pazartesi 16:44:02
Güncelleme :7 Şubat 2011 Pazartesi 16:59:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?