2
Mayıs
2024
Perşembe
SİVAS

Mezarlığa bakımsızlıktan girilmiyor

BELEDİYE MEZARLIĞI'NA BAKIMSIZLIKTAN GİRİLMİYOR

Gemerek Belediye Mezarlığı olarak hizmet veren, Bahçeli mahallesinde bulunan mezarlığın bakımsız hali vatandaşı isyan ettirdi.

Mezarlığa ot ve bakımsızlıktan giremediklerini, bu yüzden ruhani dünyaya göç etmiş yakınlarını ziyaret edemediklerini dile getiren vatandaşlar, Gemerek Belediyesi'ni göreve davet etti. Mezarlıkta yakınlarının mezarlarını bile bulmakta güçlük çektiklerini dile getiren vatandaşlar, "Mezarlıklarımız ottan gözükmüyor, gerçek dünyaya göç etmiş yakınlarımızın mezarlarını ziyaret edemiyoruz. Mezarlığımızın içerisinde yollar bile yok. Mezar olduğunu bile bili olmayan mezarların üzerlerine basmak durumunda kalıyoruz. Mezarlıkta hiçbir gün bakım çalışması görmedik, yakınlarımızın mezarlıklarının çevresini biz temizlemeye çalışıyoruz ama yeterli olmuyor. Her yıl bu durum meydana geliyor. Otlar büyüyor, son bahar aylarında da yanıyor. Bu da mezarlıkta yatan gerçek dünyaya göç etmiş insanlara çok büyük saygısızlık oluyor" dedi. Bu sorunun biran önce çözülmesini dile getiren vatandaşlar, sorunun çözülmemesi halinde kendi yöntemleriyle el birliğiyle sorunu çözmek için çaba sarf edeceklerini dile getirdi.

Gemerek Belediye'sinden yapılan açıklamada ise, belediye olarak yeni bir mezarlık alanı yaptıklarını, bahse konu mezarlıkta bulunan her mezarın temizliğini daha önceden yakınlarının yapması gerektiğini bildirdikleri belirtildi.

BELEDİYE MEZARLIĞI'NA BAKIMSIZLIKTAN GİRİLMİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 23 Haziran 2011 Perşembe 18:32:03
Güncelleme :23 Haziran 2011 Perşembe 18:55:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?