3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

Mezarlık pazar olacak!

Sivas'ın Suşehri ilçesinde, yaklaşık 25 yıldır defin yapılmayan Güzin Mezarlığı, sebze meyve pazarına dönüştürülecek.

Suşehri Belediye Başkanı Sedat Sel, ilçe merkezi Yalnızbağlar Mahallesi'ndeki Güzin Mezarlığı'nda incelemelerde bulundu.

İlçenin ilk mezarlıklarından olan, yaklaşık 25 yıldır hiçbir kişinin defnedilmediği Güzin Mezarlığı'nın Suşehri Belediye Meclisi ve Sağlık Grup Başkanlığının kararıyla mezarlık vasfını yitirdiği için kaldırılacağını ifade eden Sel, bu mezarlığa defnedilenlerin yakınlarının 18 Aralıka kadar belediyeye başvurmasını istedi.

Bu tarihe kadar başvuruda bulunanların yakınlarının mezarlarını ilçedeki asri mezarlığa nakledeceklerini ifade eden Sel, vatandaşlar başvuruda bulunmasa bile mezarları nakledeceklerini söyledi.

Mezarlığın çevresinin tamamen konutlaştığını ifade eden Sel, ''Mezarlık okulların içerisinde kalmıştır. 2002 yılında çıkarılan yasa gereğince şehri merkezinde kalan bu gibi mezarların sağlık açısından kaldırılması uygun görülmüştür. Biz de bu mezarlarımızın naklini bahar ayına kadar yapacağız'' diye konuştu.

Başkan Sel, mezarlığa defnedilenlerin bazılarının aileleri tarafından daha önce başka mezarlığa nakledildiğini belirtti.

Mezarlık alanının 7 bin 15 metrekare olduğunu söyleyen Sel, mezarların nakledilmesinin ardından bu alanın açık sebze meyve pazarına dönüştürüleceğini kaydetti.

 

AA
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2009 Çarşamba 13:09:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?