7
Mayıs
2024
Salı
SİVAS

Mezarlıklara belediyeden düzenleme

MEZARLIKLARDA DÜZENLEME ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Sivas Belediyesi mezar alanlarında düzenleme çalışmalarına başladı.

Sivas Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Çimen Yukarı Tekke ve Abdulvahabigazi Mezarlıklarında incelemelerde bulunarak çalışmaları yerinde inceledi. İncelemelere Park ve Bahçeler Müdürü Murat Destebaşı ile Mezarlıklar Müdürü Cemal Karaca'da eşlik etti.

Sivas Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü 2010 yılında Abdulvahabigazi Mezarlığı'nda yeni defin alanında düzenlemeler yaptı. Bu kapsamda yeni defin alanları açıldı. Ayrıca eski Halifelik ve Aydoğan mezarlık alanlarında yayalaştırma ve mezarların düzenleme çalışmalarına başlandı.

Yeni mezarlık alanının ağaçlandırılması amacıyla ladin ve çam türü ağaçlar dikildi. Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Çimen, mezar alanlarında yapılan çalışmalar kapsamında her mezara birer gül dikildiğini söyledi.

Halifelik ve Yukarı Tekke'de eski mezar alanlarının yeninden düzenlendiğini belirten Mustafa Çimen, bu alanların temizliği ve tertibi için Park ve Bahçeler Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Çimen, "Sivas Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, mezarlık alanlarında yol kaldırım temizliği, ağaç budama çalışmalarını sürdürüyor. Mezarlıklar ile ilgili kapı ve peyzaj amaçlı mimari proje çalışmaları devam ediyor" dedi.

MEZARLIKLARDA DÜZENLEME ÇALIŞMALARI BAŞLADI
MEZARLIKLARDA DÜZENLEME ÇALIŞMALARI BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2010 Cuma 17:11:02
Güncelleme :2 Nisan 2010 Cuma 18:33:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?