2
Mayıs
2024
Perşembe
SİVAS

Mezarlıklara yeni çehre

MEZARLIKLAR YENİ GÖRÜNÜME KAVUŞACAK

Abdulvahabi Gazi Mezarlıkları Koruma ve Geliştirme Derneği olağan genel kurulu yapıldı. Belediye Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen genel kurulda, derneğin çalışmaları değerlendirilerek yeni yönetim kurulu oluşturuldu.

Abdulvahabi Gazi Mezarlıkları Koruma ve Geliştirme Derneği'nin olağan genel kurulu yapıldı. Genel kurula; Sivas Belediye Başkanı ve aynı zamanda Derneğin Yönetim Kurulu Başkanı Doğan Ürgüp, Belediye Mezarlıklar Müdürü Cemal Karaca, dernek yönetimi ve üyeler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'yla başlayan genel kurulda kongre divanı oluşturulmasının ardından Belediye Mezarlıklar Müdürü Cemal Karaca tarafından yönetim ve denetim kurulu faaliyet raporu okundu. Genel kurulda daha sonra yeni yönetim ve denetim kurulu üyelerinin seçimi yapıldı. Belediye Başkanı Doğan Ürgüp dernek başkanı olurken, Belediye Başkan Yardımcısı Cafer Çongar, Mustafa Korkmaz, Muzaffer Gezgin, Faruk Haral, Teyfik Güveri, Cemal Karaca, Sırrı Çetin, Mehmet Çıngı yeni yönetim kurulunu oluşturdu. Dilek ve temenniler bölümünde söz alan Sivas Belediye Başkanı ve Abdulvahabi Gazi Mezarlıkları Koruma ve Geliştirme Derneği Başkanı Doğan Ürgüp de yapılan çalışmaları değerlendirdi. Dernek üyelerine yönelik bilgiler veren Başkan Ürgüp, Yukarı Tekke, Halfelik ve Aydoğan Mezarlık alanlarında yeni düzenlemelerin yapıldığını, çevre düzenlemesi ve yeşil alan çalışmalarıyla, mezarlıkların yeni bir görünüme kavuşacağını kaydetti. Yukarı Tekke'de bulunan taziye binasının tamamlanarak faaliyete geçirildiğini ifade eden Ürgüp, Yukarı Tekke'ye bir cami ve Muhsin Yazıcıoğlu'nun isminin verileceği büyük bir parkın yapılacağını açıkladı.

Yapılan çalışmalarda katkısı bulunan bütün dernek yöneticilerine ve üyelerine teşekkür eden Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, gönüllü olarak katkı sunan Sivas halkına da ayrıca teşekkür etti. Ürgüp, belediye ve derneğin mezarlık alanında başlattığı çalışmaların devam edeceğini söyledi.

MEZARLIKLAR YENİ GÖRÜNÜME KAVUŞACAK
MEZARLIKLAR YENİ GÖRÜNÜME KAVUŞACAK
İHA
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2011 Cuma 17:36:03
Güncelleme :28 Mayıs 2011 Cumartesi 17:46:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?