5
Mayıs
2024
Pazar
SİVAS

Mikro kredi Sivas'ta da uygulanacak

Dar gelirli ailelerde kadınların, ev hanımlığından iş hayatına atılmasını planlayan ve 2003 yılından bu yana çeşitli illerde uygulanan mikro kredi Sivas'ta da uygulanacak.

Uygulamanın tanıtımı hakkında Valilik binasında düzenlenen toplantıya Vali Veysel Dalmaz, Vali Yardımcısı Zafer Ataman ile Proje Direktörü Shamsul Alam Khan Chowdhury katıldı. Tanıtım toplantısında ilk olarak slayt eşliğinde anlatıldı. Adından konuşan Vali Dalmaz, bu proji ile ev kadınlarının kendilerini geliştirdiğini ve aile ekonomisine katkıda bulunduğunu belirtti. Projenin bir diğer faydasının da insanları yardım kurumlarından alınan destek yerine meslek edindirmesi olduğunu ifade eden Vali Dalmaz, "Tembelliğe dayanan fakirliği önlemek için ve yardım yapamadığımız dar gelirli ailelerin kendi geleceklerini hazırlamaları amacıyla projenin ilimizde uygulanması için çalışma yaptık. Çalışmalar sona geldi. Bu proje ile Sivas'a ekonomik gelir sağlamayı hedefliyoruz. Projenin önü açık" dişe konuştu.

Ardından projenin nasıl hazırlandığı hakkında bilgi veren Proje Koordinatörü Chowdhury ise ilk olarak 2003 yılında Diyarbakır'da uygulanan bu proje sayesinde çok sayıda insana iş ve ekmek kapsısı oluşturduğunu kaydetti. Vali Veysel Dalmaz'ın girişimleri ile 15 gün sonra ilimizde de uygulanacağını söyleyen Chowdhury, 15 günlük sürede de İl Özel İdaresinden seçilen iki kişinin proje hakkında eğitim alacakları anlatırken, şimdiye kadar bu proje kapsamında küçük yatırımcılara verilen kredilerin tamamının geri dönüşü olduğunu da sözlerine ekledi.

 

iha
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2007 Salı 18:17:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?