6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Milletvekilinden 4 Eylül kutlaması

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Sivas milletvekili Osman Kılıç, yayınladığı mesaj ile 4 Eylül Sivas Kongresi'nin 89. yıldönümünü kutladı.

4 Eylül 1919 tarihinin milli mücadelede direnme noktası olduğunu söyleyen Kılıç, "Atatürk, Cumhuriyetin temellerini bu güzide şehrimizde atmış ve tüm dünyaya buradan Türk milletinin bağımsızlığını haykıran kararlar almıştır. Manda ve himayeye karşı çıkan Ulusal Kongre, 89 yıl önce büyük Türkiye Cumhuriyeti'nin kurtuluş sürecini burada belirlemiştir" dedi.

Bu kongrede Türk tarihi için önemli kararlarına alındığını kaydeden Kılıç, "Bu kararlarda demokratik ve milli bir devletin habercisi olmuştur. Yapılan çalışmalar yurdun dört bir yanına dalga dalga yayılmış, genç, yaşlı, kadın, erkek demeden tüm yurttaşlar canı pahasına ülkeyi savunmuş ve bu güzel bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’ni bizlere emanet etmişlerdir. Bizler de bastığımız yerleri toprak diyerek geçmeyerek, bu vatanın bizlere nasıl hediye edildiğini unutmayarak sonsuza kadar tüm gücümüzle çalışmalıyız. Birlik ve beraberliği bundan sonra da sağlayıp tüm dünyaya Türk'ün gücünü göstermeliyiz. Bu vesileyle büyük lider Mustafa Kemal Atatürk, kongre üyeleri, silah arkadaşları ve aziz şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyor, tüm Sivaslı kardeşlerime gönül dolusu selam ve saygılarımı sunuyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2008 Çarşamba 12:16:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?