3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

Milli atletin spor aşkı

Sivas'taki Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda çalışan 35 yıllık lisanslı milli atlet İlhan Koç, 7 çocuğundan sonra şimdi de mahallesinin çocuklarına su bidonu, kasa, plastik su boruları ve pet şişeleri kullanarak antrenman yaptırıyor.

Sivas Çağdaş Atletizm İhtisas Spor Kulübü'nün lisanslı sporcusu olan 49 yaşındaki milli atlet İlhan Koç, Kıtalararası Avrasya Maratonu dahil birçok yarışa katılarak derece elde etti.

Koç, 7 çocuğunu da kendisi gibi sporcu yetiştirdi. Ardından sporu çevresindeki çocuklara sevdirmek isteyen Koç, Karşıyaka ve Esenyurt Mahallesi'ndeki ilköğretim okullarının beden eğitimi öğretmenleri ile görüşerek atletizme ilgi duyan öğrencilerle çalışmaya başladı. Oyun ve eğlence ile yapılan çalışmalar diğer çocukların da dikkatini çekince Koç'un öğrenci sayısı her geçen gün arttı.

Aynı zamanda Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda infaz memuru olarak çalışan Koç, mesai ve nöbet dışında her gün çocuklarla bir araya geliyor. Çalışmalarda ise su bidonu, ekmek ve yoğurt kasası, pet şişe, su boruları ve ortopedik yatak kullanılıyor.

Kendisinin spora okul yıllarında beden eğitimi öğretmeni sayesinde başladığını dile getiren Koç, "Ulaş Teknik Ziraat Okulu'nda okuduğum yıllarda Yüksel Koçak isminde bir beden eğitimi öğretmenimiz vardı. Beni yarışlara sokmuştu ve okul yarışında tesadüfen birinci olmuştum. Ondan sonra öğretmenim benimle sürekli ilgilendi ve sporu da sevdirdi" dedi.

Havanın iyi olması durumunda yaklaşık 25 kilometre uzaklıktaki iş yerine koşarak gidip geldiğini söyleyen Koç, kendisi gibi çocuklarına da spor yaptırdığını, sonradan mahalledeki diğer çocuklara da sporu sevdirmek için çalıştığını belirtti.

Koç, "Mahalledeki tüm çocuklara sporu sevdirmek için çalışmalara başladım. Şu an 30 kadar öğrencim var. Nöbet dışında, mesaim olmadığı günlerde çalışma yapıyoruz. Mahalle halkının da hoşuna gitti. Gerçekten takdir ettiler. Bundan da mutluyum ve çocuklarını gönderen velilere teşekkür ediyorum" dedi.

Eğlenerek sporu yapan öğrenciler ise öncelikle kendilerini spora gönderen beden eğitimi öğretmenlerine, sonra da 'antrenörümüz ve ağabeyimiz' dedikleri İlhan Koç'a teşekkür etti. Öğrenciler sporu sevdiklerini belirtirken, bazıları ise bunu profesyonel olarak yapmak istediklerini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Ocak 2009 Perşembe 12:22:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
www.haber58.com IP: 78.163.105.xxx Tarih : 22.01.2009 21:10:34

Sivas ta spora verilen önem ortada yetkilileri kutlarız.