3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

'Milli Gurur Milli Forma Sergisi' açıldı

Spordan Sorumlu Devlet Bakanlığı ile Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) işbirliğinde merhum TFF Başkanı Hasan Doğan anısına gerçekleştirilen 'Milli Gurur Milli Forma Sergisi' Sivas'ta açıldı.

Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştirilen açılış törenine, Vali Veysel Dalmaz, Belediye Başkanı Sami Aydın, AK Parti Sivas Milletvekilleri Hazma Yerlikaya ve Selami Uzun, daire müdürleri katıldı. Yapılan konuşmaların ardından federasyon yetkilileri tarafından üzerlerinde isimleri ve Sivas'ın plaka numarasının yazılı bulunduğu milli takım formaları Vali Veysel Dalmaz ile Belediye Başkanı Sami Aydın'a hediye edildi.

Daha sonra kurdele kesilerek serginin açılışı yapıldı. Sergiyi gezdikten sonra açıklamalarda bulunan 'Asrın Güreşçisi' lakaplı milli güreşçi ve AK Parti Sivas Milletvekili Hazma Yerlikaya, sergiyi gezerken gururlandığını ifade ederek, "Bu bir onurdur. Bu onurun her ilde yaşanması ve Sivas'ın da bundan hak alması bizim için çok gurur verici bir olay. Sağ olsunlar, federasyonumuzu ve bakanlığımızı kutluyorum. Çok güzel bir ruhu Anadolu'ya gezdiriyorlar" dedi.

Yerlikaya, kendisinin de milli bir sporcu olmasının hatırlatılmasının üzerine, "Bazı duyguları anlatmak zor. Yani sorarlar, 'madalya aldığında nasıl bir duygu içindesin' diye. Dediğim gibi anlatması zor. Yaşaması zor, anlatması ondan daha da zordur. Allah birçok insanımıza bu duyguları yaşatmayı nasip eder" diye konuştu.

Futbol Federasyonu'nun kurulduğu 1923 yılından günümüze kadar Türk milli takımının formaları, fotoğraf, dergi ve gazetelerin yer aldığı serginin, 4 gün açık kalacağı ve ücretsiz gezilebileceği belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Mart 2009 Perşembe 18:09:46
Güncelleme :12 Mart 2009 Perşembe 18:36:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?