6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Milli haltercinin hedefi şampiyonluk

Türk olimpiyat tarihinde ilk altın madalya kazanan bayan sporcu ünvanını elinde bulunduran Milli Halterci Nurcan Taylan, 2008 Pekin Olimpiyatları'nda altın madalya kazanmak ve tekrar destan yazmak için sürekli çalıştığını söyledi.

Memleketi Sivas'ta hazırlıklarını tamamlayan Nurcan Taylan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Salim Kılıç, antrenörü Osman Nuri Vural ve Halter İl Temsilcisi Adurrahman Göktolga ile birlikte Belediye Başkanı Sami Aydın'ı makamında ziyaret etti.

Ziyarette bir konuşma yapan Başkan Sami Aydın, son dönemlerde Sivas'ın adının spor alanında alınan başarılarla duyurulmasının sevindirici olduğunu ifade etti. Başkan Aydın, Taylan'ın aldığı başarının kendilerini mutlu ettiğini ve her zaman destekçileri olacaklarını söyledi.

Nurcan Taylan ise Türkiye'yi Pekin Olimpiyatları'nda en iyi şekilde temsil etmek istediğini söyledi. Sivas'ta çok yoğun bir tempo ile günde 6-7 saat çalıştığını dile getiren Taylan, hedefinin tekrar bir destan yazarak, Türk bayrağını göndere çektirmek olduğunu kaydetti. Taylan, "Olimpiyatlar için çok iyi hazırlandım. Amacım oraya giderek, tekrar bir destan yazmak ve şampiyon olmaktır" dedi.

Olimpiyatlardaki rakiplerinin uzak doğulu, Çinli, Taylandlı sporcular olduğunu ifade eden Taylan, bu sporun güç işi olduğunu söyledi. Kuvvetli olanın birinci olacağını ifade eden Taylan, "Uzun yıllar bu sporu yapanlar var. 30-35 yaşında rakipler var. Ben daha genç bir sporcuyum. Yaşım 25. En az iki olimpiyat daha göreceğimi düşünüyorum" diye konuştu.

Başkan Sami Aydın ile bir süre sohbet eden Taylan ve beraberindekiler, daha sonra Ankara'ya gitti.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Temmuz 2008 Perşembe 17:20:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?