3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

Minik gıda denetçileri belgelerini aldı

Sivas Tarım İl Müdürlüğü'nün Türkiye'de ilk kez başlattığı 'Genç Gıda Denetçileri' projesine katılan 1037 öğrenci, düzenlenen törenle belgelerini aldı. 

4 Eylül Kapalı Spor Salonu'nda yapılan tören öncesi gıda üreten firmalar, öğrencilere ücretsiz ürünlerini dağıttı. Bedava ürünlerden almak isteyen öğrenci ve veliler uzun kuyruklar oluşturdu. 

Daha sonra ise üniversite öğrencileri step gösterisi yaptı. Gıda denetçisi öğrencilerin salonda yerini almasından sonra konuşmalara geçildi. 

Törende Tarım İl Müdürü Mehmet Kaya ve Vali Hasan Canpolat'tan sonra Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Müsteşar Vekili Vedat Mirmahmutoğulları konuştu.

Mirmahmutoğulları, bu çalışmanın AB'ye giriş sürecinde önemli bir proje olduğunu belirtti. Okulların kantinlerinde asitli içeceklerin ve sağlıksız ürünlerin satılmaması konusunda genelge yayınlandığını hatırlatan Mirmahmutoğulları, "Sizler bu projede denetçi olarak, asitli ve sağlıksız ürünlerin satılmasına engel olacaksınız. 

Böyle durumlarla karşılaştığınızda ilgili yerlere gelerek, bizleri uyaracaksınız" dedi. 

Yapılan konuşmaların ardından törene katılan Vali Hasan Canpolat, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Nihat İstanbullu, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Müsteşar Vekili Vedat Mirmahmutoğulları ve diğer davetliler, öğrencilere 'Genç Gıda Denetçileri' belgelerini verdi. 

Bu arada, salonda bulunan öğrenciler, salon süslemesinde kullanılan balonları patlatarak kutlama yaparken, meşale gösterileri de büyük ilgi gördü.
.
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2006 Pazar 16:34:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?