5
Mayıs
2024
Pazar
SİVAS

Minik satranççıya validen ödül

8 yaşındaki minik satranççı Buğra Hamza Polat, Vali Veysel Dalmaz'a Avrupa Şampiyonu olma sözü verdi.

Sivas'ta 6 yaşında satranç oynamaya başlayan ve 2006 yılında 8 yaş grubunda Türkiye birincisi, 2007 yılında 8 yaş grupları seçmelerinde, Türkiye birincisi ve 8 yaş grubu finallerinde Türkiye ikincisi olan Buğra Hamza Polat ile Gençlik ve Spor İl Müdürü Salim Kılıç, satranç öğretmeni Sezer Algın ile ailesi Vali Veysel Dalmaz'ı makamında ziyaret etti. Burada gösterdiği başarılardan dolayı Polat'a, altın ve kalem hediye eden Vali Dalmaz, Polat ile gururlandıklarını söyledi.

Sivas'ta satrancın gelişmesi için hep destekçi olacaklarını kaydeden Vali Dalmaz, okul müdürlerine bu konuda çok önemli işlerin düştüğünü dile getirdi. Polat'ın aldığı başarıların devam etmesini de dileyen Vali Dalmaz, "Sevgili kardeşimiz 11 Ekim tarihinde Gürcistan'ın Batum kentinde yapılacak 8 Yaş Grubu Avrupa Satranç Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil edecek. Ben Buğra'nın oradan şampiyon olarak dönmesini ve ilk olarak benim yanıma gelmesini istiyorum" dedi.

Minik satranççı Buğra Hamza Polat da, Vali Dalmaz'a şampiyon olma sözü verdi. Yapılan konuşmaların ardından Vali Dalmaz, Polat'a altın ve kalem hediye etti. Bu arada çalışmalar hakkında bilgiler veren satranç öğretmeni Sezer Algın, haftanın 6 günü 2'şer saat çalıştıklarını, dünyaca ünlü satranç ustalarının teknik ve taktikleri ile oyunlarını analiz ederek, hazırlandıklarını söyledi. Diğer taraftan satrancı çok sevdiğini dile getiren Buğra Hamza Polat ise herkesin bu sporu yapmasını istedi.

 

iha
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2007 Salı 12:53:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?