6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Misafirlikten dönerken vaşak saldırdı

Sivas'ın Suşehri ilçesine bağlı Çataloluk beldesi, Selpinti Mahallesi'nde vatandaşlara saldıran vaşak, muhtar tarafından boğularak telef edildi.

Selpinti Mahallesi'nde ilk olarak bir çifte saldıran vaşak, korkuya neden oldu. Vaşak yaşanan boğuşmada muhtar tarafından telef edilirken, saldırıya uğrayan Sait Tunç, misafirlikten dönerken karşılarına çıkan yaratığın kendilerine saldırdığını söyledi. Tunç, "Elime aldığım sopa ile vaşağa müdahale ettim. Yoksa bizi parçalayacaktı. Eşimin çığlıkları üzerine muhtar imdadımıza yetişti. Hayatımda ilk kez böyle bir hayvan gördüm" dedi.

Vaşakla boğuşarak canını kurtaran Selpinti Mahallesi Muhtarı Ahmet Tunç ise, "Komşularımız bizde oturuyordu. Evlerine giderken dışarıdan büyük bir gürültü duydum. Dışarı çıktığımda komşum Sait Tunç'un eşi, 'Muhtar koş, bir canavar eşime saldırdı' dedi. Koşarak olay yerine geldiğimde yaratığa benzeyen bir hayvanın komşuma saldırdığını gördüm. Daha sonra bu hayvan bana saldırdı, boğuşma esnasında kendimi korumak için boğazına sarıldım ve hayvan telef oldu. Canımı zor kurtardım. Bu vahşi hayvanı hayatımda ilk kez gördüm. Olaya tanık olan komşularım da gördüklerine inanamadı" dedi.

Saldırıya uğrayan Selpinti Muhtarı Ahmet Tunç, tedbir için geldiği Suşehri Devlet Hastanesi'nde kontrol altına alındı.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2008 Salı 11:32:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
kerim burkay IP: 78.175.14.xxx Tarih : 27.11.2008 01:10:17

nesli tukenmekte olan bir hayvana nasıl kıydınız ve bu işin sorumlusu bir muhtar canavar diye bir Vaşak öldürüyor canavar kim belli aslında. sıvas'ta Vaşak yaşamtısı oldugunu bu muhtar bilmiyormuşmu ama burası türkiye- harbi telef oldu şimdi haber teşekkürler muhtar