6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

MOBESE için geri sayım başladı

SİVAS'ta halkın güvenliğin sağlamak içini cadde ve sokaklara, Kent Bilgi ve Güvenlik Sistemi (MOBESE) projesi kapsamında 60 kamera yerleştirildi.

Yarından itibaren devreye girecek MOBESE kameralarının açılışını Cumhurbaşkanı Abdullah Gül yapacak.

Sivas Emniyet Müdürlüğü'nde yaklaşık bir yıldır hazırlıkları süren MOBESE'de sona gelindi. İhaleyi alarak işi bitiren şirket bugün son kontrolünü yaptıktan sonra sistemi çalışır şekilde Sivas Emniyet Müdürlüğü görevlilerine teslim etti. Yüklenici firma ilk etapta iletişim altyapısı ile MOBESE merkezi arasında bulunan 1400 metrelik fiber optik kablo alt yapısını yaptı.

Bu altyapı üzerinde bulunan 20 şehir görüntüleme kamerası ve 10 kablosuz iletişimli kamera ile izleme merkezi kuruldu. Toplam 60 kameranın yerleştirildiği yerler ise halkın yoğunlukta bulunduğu cadde, kavşak, okul önü, hastane bahçesi, otogar, tren garı, şehirlerarası ve köy garajı, pazar yeri ve trafik akışının fazla olduğu bölgeler oldu.

Dünden itibaren test kayıtlarına başlayan MOBESE kameralarının başında 3 vardiya halinde 5 polis memuru bulunacak. Yapılan sistem ile olay olan mıntıkanın karakoluna görüntü aynı anda aktarılabilecek. Polis merkezleri kendi bölgelerini karakollardan izleyebilecek. Ayrıca her birimi ilgilendiren görüntü istenilen birime anında aktarılacak. Yapılan sistem ile Sivas'ın her bölgesi izlenebilecek. Alt yapısı tamamlanan MOBESE'de şu anda 60 kamera görev yapacak ve ilerleyen dönemde bu sayı 100 çıkacak. Yeni döşenecek MOBESE kameralarında ise araç plaka tanıma sisteminin olacağı, çalıntı ve trafiğe çıkması yasak olan araçların aynı anda tesbit edilebileceği öğrenildi. Toplam 2.5 milyon YTL'ye mal olan bu sistemin açılışı ise yarın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından yapılacak.

DHA
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2008 Çarşamba 14:14:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?