5
Mayıs
2024
Pazar
SİVAS

Morgta canlandı ama!

SİVAS'ta kavga sırasında başını taşa çarparak hastaneye kaldırılan 42 yaşındaki Kadim Aygel, hayati fonksiyonları durunca öldü diye morga götürülürken kalbinin çalıştığı farkedildi. Hemen yoğun bakıma alınan Aygel, doktorların 6 saatlik çabasına karşın yaşatılamadı. 

TÜDEMSAŞ'ta işçi olarak çalışan evli ve 5 çocuk babası Kadim Aygel alışveriş yapmak için pazar akşamı arkadaşı Yunus Yılmaz ile birlikte Halil Rıfat Paşa Caddesi'ndeki bir manava gitti. Aygel, burada çevresindekilere ve Sivaslılar'a rastgele küfür ettiği ileri sürülen 25 yaşındaki Ekrem K. ile tartışmaya başladı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine K, Aygel'e yumruk attı. Yumruğun şiddetiyle yere düşerken başını kaldırım taşına çarpan Aygel kanlar içinde kaldı. 

Çevrede bulunanlarla birlikte arkadaşı Yunis Yılmaz tarafından hastaneye kaldırılan Kadim Aygen, Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi beyin cerahi servisi yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı. Burada bir süre tedavi altında tutulan ancak Kadir Aygel, yaşam fonksiyonlarını kaybettiği belirtilerek öldü diye morga gönderildi. Morgun kapısında hareket ettiğini gören görevliler hemen doktorlara haber verdi. Gelen doktorlar kalbinin çalıştığını saptadığı Kadim Aygel'i hemen yoğun bakım servisine kaldırdı. Yeniden tedavi altına alınan Aygel'in kalbi, doktorların tüm çabasına karşın 6 saat sonra tamamen durdu. 

DOKTOR NE DİYOR?
Öldüğü sanılarak götürüldüğü morgda yaşadığı anlaşılınca yeniden yoğun bakıma alınan ancak 6 saat sonra kurtarılamayan Kadim Aygel'e müdahalede bulunan beyin cerrahi servisinde görevli Dr. Hakan Duman, yaralının öğle saatlerinde yoğun bakıma alındığını, saat 14.00 sıralarında vücut fonksiyonlarının durduğunu ve beyin ölümünün gerçekleştiğini söyledi. Öldüğüne kanaat getirildikten sonra üzeri örtülerek morga götürülen Kadir Aygel'in morg girişinde kıpırdayınca yeniden yoğun bakım ünitesine getirildiğini söyleyen Dr. Hakan Duman, “Tekrar muayene ettiğimizde sadece kalbinin çalıştığını farkettik. Yeniden yoğun bakım ünitesine alarak cihaza bağladık. Ancak durumunda bir değişiklik olmadı ve saat 20.00 sıralarında hayatını kaybetti'' dedi. 

Olayla ilgili olarak öğlen saatlerinde Kadim Aygel'in öldüğüne dair savcılığa bilgi verildikten sonra yaşadığının bildirildiği belirlendi. Aygel'in akşam saatlerinde ölümü ardından savcılık tarafından otopsi yaptırıldığı belirtildi. Bugün yapılan otopsi sonucu kafatasında büyük kırıklar olduğu tesbit edilen Aygel'in cenazesi toprağa verilmek üzere ailesine teslim edildi. Olaydan sonra Cinayet Büro ekipleri tarafından yakalanan Ekrem K. ise alınan ifadesinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.
Milliyet internet
Yayın Tarihi : 20 Mart 2007 Salı 18:08:18
Güncelleme :20 Mart 2007 Salı 18:27:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
TUMUERR IP: 88.226.135.xxx Tarih : 27.03.2007 10:13:47
BEN EKREM ABIYI COK II TANIODUM WALLA DUYDUM INANMADIN YAZIK OLMUS EN KISA ZAMANDA CIKARRR