7
Mayıs
2024
Salı
SİVAS

Müftülük ilaç topladı

Sivas Müftülüğü tarafından başlatılan ilaç toplama kampanyasında toplanan 20 koli ilaç, İl Sağlık Müdürlüğü’ne teslim edildi. İl Sağlık Müdürlüğü’nde düzenlenen programa Sağlık Müdürü Sadettin Yazı ile Sivas Müftüsü Sinan Cihan Katıldı.

Programda konuşan Müftü Cihan, bu kampanyayı Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde düzenlediklerini belirterek, "İl Müftülüğü olarak kullanım süreleri geçmemiş ve evlerde atıl durumda bırakılan ilaçların ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması için böyle bir kampanya düzenledik. 20 Nisan’da başlayan kampanyamızda camii görevlileri, ilaçları toplayarak bizlere verdi. Biz de Sağlık Müdürlüğü aracılığıyla köylerde tedavi bekleyen vatandaşlarımıza ulaştırılması için bunları teslim ediyoruz" dedi.

Sağlık Müdürü Sadettin Yazı ise, Müftülük personelinin yaptığı bu kampanyanın herkese örnek olması gerektiğini kaydederek, "İnsanlarınız tedavileri için ilaç alıyor. Ancak ilaç kullanımı konusunda duyarsız bir toplumuz. Bu nedenle tüm evler ilaç deposu durumunda. Müftülüğün yaptığı bu girişi sonrası bize teslim edilen ilaçlar, gezici sağlık araçlarımızla, gidilen köylerde muayene edilen ve ilaç alamayan vatandaşlarımıza ücretsiz verilecektir" diye konuştu.
Yapılan konuşma sonrasında 20 koli ilaç teslim alındı.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Mayıs 2005 Salı 16:55:50
Güncelleme :20 Mayıs 2005 Cuma 14:00:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?