5
Mayıs
2024
Pazar
SİVAS

Muhsin Yazıcıoğlu Sivas'ta

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Ermeni gazeteci-yazar Hrant Dink'in cinayet zanlısı Ogün Samast'ın adının bazı gazete ve yayın organlarında Nizam-ı Alem Ocağı ile geçmesine tepki gösterdi. 

Partisinin Atatürk Kültür Merkezi'nde yapılan 7. Olağan Genel Kurul toplantısına katılmak üzere memleketi Sivas'a gelen Yazıcıoğlu, salona girmeden önce basın mensuplarının sorularını cevapladı. 

Yazıcıoğlu, Nizam-ı Alem Ocağı'nın kapandığı dönemlerde Samast'ın 10 yaşında olduğunu söyleyerek şöyle konuştu: "Onun arkadaşı ocağa gelmiş deniliyor. Ocakla ilişkilendirilmemesi lazım. Öyleyse, Samast'ın futbol oynadığı spor kulübü, okul arkadaşları ve yolculuk yaptığı otobüs yolcularının da ilişkilendirilmesi mi lazım" 

Yazıcıoğlu, bir soru üzerine, öyle bir şey olmadığını belirterek, "Şimdi bir deli kuyuya taş atıyor, 40 akıllı çıkaramıyor. Bir kişi bir laf söylüyor, ondan sonra herkes o lafın peşine düşüyor. Bir defa Hrant Dink'in katil zanlısı yakalandı. Kendisi suçunu itiraf etti. Cebinde tabancası, başında beresiyle gözaltında. Bu kişinin şahsen Alperen Ocaklarına gelmesi zaten söz konusu değil. Nizam-ı Alem Ocakları'ndan bahseden olmuştu. O zaman Nizam-ı Alem Ocağı açıkken bu 11 yaşında bile değil 10 yaşında. Sonra bu kişinin Alperen Ocağı veya Nizam-ı Alem Ocağı'yla ilgisi olduğu iddia edilmiyor. Kendisinin de yanından, yöresinden geçmişliği yok, böyle beyanı da yok, hiçbir şey yok. Neymiş, arkadaşlarından bir tanesi zamanında Nizam-ı Alem Ocaklarına gitmiş. Peki bir de futbol takımında görev yapmış. Futbol takımında, takım arkadaşlarıyla kol kola, omuzlarına ellerini atarak fotoğraf çekinmişler. Şimdi bu spor kulübüyle ilişkilendirilecek mi. Okuduğu okul ilişkilendirilecek mi. Yolculuk yaptığı otobüs yolcuları ilişkilendirilecek mi. Bazı gazeteler ve bazı yayın organları hukuka aykırı, edep sınırlarını aşarak, tamamen maksatlı olarak iki de bir sağına soluna bulaştırmaya çalışıyor. Bu tam anlamıyla terbiyesizlik."
 
Cinayetin üzücü olduğunu belirten Yazıcıoğlu, cinayetle ilgili olarak da şunları söyledi: "Ortada bütün milletimizi üzüntüye boğan bir cinayet var. Bu kurşun, Türk milletinin varlığına, birliğine, itibarına sıkılmış bir kurşundur diyoruz. Türkiye'nin aleyhine olan, milletimizin aleyhine olan bir cinayetle karşı karşıyayız. Cinayetin arkasının araştırılıp, sonuna kadar gidilmesi lazım. Kimse, kimlerse hangi amaçla yapılmışsa ortaya çıkarılması lazım. Bir tanesi lüzumsuz laf ediyor, herkes onun peşine koşuyor. Bunlar yanlış."
 
Maksadın gayet açık olduğunu anlatan Yazıcıoğlu, şöyle konuştu: "Türkiye'yi dışarıda sıkıntıya sokmak, Irak ile ilgili Türk milletinin menfaatini ilgilendiren gündemi değiştirmek ve Türk milletinin tarihine olan iftirayı destekleyecek yeni argümanlar ortaya çıkarmak üzere Türkiye sıkıntıya sokulmak üzere işlenmiş bir cinayet. Hukuk işliyor. Hepimizin temennisi olayın failiyle birlikte failin arkasındakilerin ve niyetlerinin ortaya çıkarılmasıdır. Bu sadece cinayetin aydınlatılması değil, bundan sonraki provokasyonların önlenmesi içinde tamamen aydınlatılması gerekir." 

Muhsin Yazıcıoğlu ile kongrede aday olan İl Başkanı İsmail Yıldırım ve diğer aday Merkez İlçe eski Başkanı Mustafa Korkmaz, seçim salonuna girdi. Seçimi Yazıcıoğlu'nun annesi Fidan Yazıcıoğlu da takip etti.
İHA
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2007 Pazar 16:04:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
www.haber58.com IP: 88.226.231.xxx Tarih : 27.01.2007 20:13:06
Dürüst lider YAZICIOĞLU Sivas ve sivaslı tarafından sevilmekte ve beğenilmektedir. HABER58 olarak bizde çalışmalarında başarılar dileriz. www.haber58.com