6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Muhtarlar Derneği toplandı

SUŞEHRİ MUHTARLAR DERNEĞİ İSTİŞARE TOPLANTISI DÜZENLEDİ

Sivas'ın Suşehri ilçesi Köy ve Mahalle Muhtarları Yardımlaşma ve Yaşatma Derneği tarafından istişare toplantısı düzenlendi.

Suşehri Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıya İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı İlker Şimşek, Emniyet Müdürü Aydın Batu, daire amirleri ile birlikte Köy ve mahalle muhtarları katıldı.

Programda bir konuşma yapan Suşehri Kaymakamı Yusuf Özdemir, derneklerin mutlaka bir gün yönetimlerinin değiştiğini, fakat mevcut yönetime destek verilmesi gerektiğini söyledi.

Her konuda bir muhalefetin olduğunu da belirten Özdemir, "Suşehri için birlik olmanızı istiyorum. İlçenin faydalanamadığı çok konular vardır. Birlik ve beraberlik olunması durumunda bu konuların üstesinden gelinebilir" dedi.

Dünya Bankası ve Avrupa Birliği (AB) fonlarından en fazla yararlananların başında Sivil Toplum örgütlerinin geldiğini ifade eden Özdemir, "Ama bu fonlardan ne bir köyümüz, nede bir sivil toplum örgütümüz faydalanmamıştır. Biz Suşehri Belediyesi olarak Sivil Toplum örgütlerine değer veriyoruz. Yapacağımız birlik ve beraberlik çerçevesinde, demokratik kurallar içerisinde başarıya ulaşacağımıza inanıyorum" diye konuştu.

Suşehri'nin kalkınması için 3 ana başlığın olduğunu ifade eden Başkan Sel, "Bunlardan biri Tarım, Diğerleri ise Hayvancılık ve Turizmdir. Hayvancılık konusunda ilk adımı Belediye olarak bizler başlatmış bulunmaktayız. Her vatandaşımıza yardımcı olarak Hayvancılık sektörünü ilçede canlandıracağız. Bu konuda vatandaşlarımızın daha iyi bilgiler alması için Belediye bünyemizde ayrı bir birim kuracağız. Dışarıda boş konuşulan lafları da hiçbir zaman duymayacağız" şeklinde konuştu.

Suşehri Köy ve Mahalle Muhtarları Yardımlaşma ve Yaşatma Derneği Başkanı Mehmet Şahin, 2009 yılında kurulan derneğin 84 üyesinin bulunduğunu, 4 muhtarın ise derneğe üye olmadığını söyledi. Derneğin yeni kurulmasına rağmen hayırlı çalışmalara imza attığını ifade eden Şahin, "Derneğimize üye muhtarlarımızdan aylık 10 TL ücret alınmaktadır. Belediye Başkanlığımız tarafından derneğimize yer tahsis edilmiş olup, Buradan halkımıza hizmet vermekteyiz. Başkanımıza da bu konuda teşekkürlerimizi iletiyorum" dedi.

SUŞEHRİ MUHTARLAR DERNEĞİ İSTİŞARE TOPLANTISI DÜZENLEDİ
İHA
Yayın Tarihi : 4 Mart 2010 Perşembe 15:01:00
Güncelleme :4 Mart 2010 Perşembe 15:12:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?