4
Mayıs
2024
Cumartesi
SİVAS

Muhtarlar okullu oldu!

Sivas'ta Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile Muhtarlar Derneği tarafından 63 mahalle muhtarına bilgisayar kursu veriliyor.

Kursla ilgili bir açıklama yapan Sivas Muhtarlar Derneği Başkanı Ömer Faruk Ertuğ, Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi'ne geçiş yapıldığını hatırlatarak, muhtarların kimlik paylaşım sistemi işlemlerini, bilgisayarla yapacağını dile getirdi. Ertuğ, "Bundan sonra muhtarlarımız 2008 yılı başlangıcından itibaren tüm çalışmalarını bilgisayar ortamında yürütecek. Böylelikle hem daha hızlı hem de daha gücenilir hizmet yapılmış olacak" dedi.

Muhtarların gelirlerinin az olduğunu vurgulayan Ertuğ, "Bilgisayarlarımızı ilgili kurumlardan talep edeceğiz. Ancak gelirlerimiz belli. İnternet ortamında yapacağımız işler için bağlantı gerekiyor. Muhtarların çoğu bunu karşılayacak ekonomik güçte değil. Bu nedenle başta valilik olmak üzere ilgili kurumların bize internet bağlantısı için destek olmalarını talep ediyoruz" diye konuştu.

Bilgisayar Öğretmeni Derya Birlik ise, 63 muhtara şu ana kadar 2 ayrı bölümden oluşan kurslar verdiklerini ifade etti. Kurs süresinin 6 hafta olacağını belirten Birlik, toplam kur süresinin 48 saat olacağını da sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2007 Cumartesi 10:46:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?