6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Musluklardan çamur aktı!

SUŞEHRİ MUSLUKLARINDAN ÇAMUR AKTI

Sivas'ın Suşehri ilçesinde sabah yataklarından kalkıp işlerine gitmek için yüzünü yıkamak isteyen vatandaşlar musluklardan akan çamur sürprizi ile karşılaştı.

Musluklarından çamur akan Suşehrililer damacana satan işletmeleri telefon yağmuruna tutarak damacana su siparişi verdi. Damacana su yetiştiremeyen işletme sahibi Adem Coşar ise "Suların çamur akması bizim işlerimizi açtı" dedi. Suşehri'nde büyük yankı uyandıran konu üzerine bir basın toplantısı düzenleyen Belediye Başkanı Sedat Sel, yaptığı açıklamada "Bizim bu altyapı olayını çözebilmemiz için hükümetten muhakkak ki muhakkak ya uzun vadeli kredi bulmamız lazım yada hükümetimizin bizi bu konuda desteklemesi lazım. Suşehri'nin en büyük sorunlarından bir tanesi alt yapı olduğunun altını çiziyorum. Sorunun ve maddiyatının çok büyük olduğunun altını çiziyorum. Bu işe herkes sahip çıkmalı. Sadece belediye olarak bize bırakırlarsa bizim imkanlarımız sınırlı. Belediyemizin gücünün yetmesi mümkün değil. Bu konuda da Suşehri halkı adına bizi destekleyeceklerin desteklerini bekliyoruz" dedi.

Suşehri'nin birlik ve beraberliğe her zamankinden daha çok ihtiyacı olduğunu ifade eden Başkan Sel sözlerine şöyle devam etti:

"Sorun büyük, sıkıntı büyük. Bunu çözmede yukarıda bir şeyler yapmalıyız. Bu Suşerhi'nin basınıyla, kurumlarıyla ortak sorunu. Bizler bu konuda elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. İçme suyu kaynaklarımız kesinlikle su göze kaynaklar. Ama su isale hattı patladığı zaman büyük bir tahribat yapıyor. Bu tahribat esnasında o bölgede bulunan tüm toprağı ve yağmuru şebekeye dolduruyor. Biz suyu tamir edip tekrar şebekeye vermemiz en az iki günü buluyor. Bu da psikolojik olarak halkı rahatsız ediyor."

SUŞEHRİ MUSLUKLARINDAN ÇAMUR AKTI
SUŞEHRİ MUSLUKLARINDAN ÇAMUR AKTI
SUŞEHRİ MUSLUKLARINDAN ÇAMUR AKTI
İHA
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2010 Perşembe 11:06:01
Güncelleme :4 Kasım 2010 Perşembe 11:14:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?