6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

MYO'nun sorunları görüşüldü

SUŞEHRİ TİMUR KARABAL MYO SORUNLARI GÖRÜŞÜLDÜ

Cumhuriyet Üniversitesi Suşehri Timur Karabal Meslek Yüksek Okulu'nun sorunları düzenlenen toplantıda görüşüldü.

Suşehri Öğretmenevi'ndeki toplantıya Kaymakam Yusuf Özdemir, Belediye Başkanı Sedat Sel İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı İlker Şimşek, İlçe Emniyet Müdürü Aydın Batu, Timur Karabal Meslek Yüksek Okulu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetimi katıldı.

Toplantıda konuşan Kaymakam Yusuf Özdemir, İstanbul ziyaretinde yaptığı görüşmede ilçeye 4 yıllık bir meslek yüksek okulu bölümünün açılması durumunda bir ek bina daha yaptırılacağı sözünü aldıkların dile getirdi.

Meslek Yüksek Okulunun sorunlarını madde halinde sıralanmasını ve bu sorunların aciliyet durumuna göre el birliği ile çözülmesi gerektiğini belirten Özdemir, " Burada en önemli olan şey ilçe halkı ve ilçe esnafının okulu benimsemesi ve okuluna sahip çıkmasıdır. Bu nedenle meslek yüksek okulu için kurulan derneğe sahip çıkmamız ve okulumuzu hak ettiği yere getirmek için çalışmalıyız" dedi.

"Suşehri'ni Seviyorum" kelimesinin camlara yapıştırılan afişlerle değil, icraatlarla gösterileceğini ifade eden Belediye Başkanı Sedat Sel, "Suşehrili olmayan fakat belediye meclisimizden çıkan karar doğrultusunda fahri hemşerimiz olan Engin Pak tarafından meslek yüksek okulumuza ek bir bina yapıldı. Gönül isterdi ki o binanın yanına bir de Suşehrililer bina yaptırsın. Ama bu güne kadar olmadı. İnşallah bundan sonra olacağı ümidi içerisindeyim. Öncelikli olarak yaklaşık 5 yıldır ilçe esnafına 28 bin TL borcu olan okulumuzun bu kamburunu yeni kurulan derneğimiz ve bizlerin katkısıyla ortadan kaldırmamız gerekiyor. Şu anda okulumuzun bulunduğu bölge adeta inşaat şantiyesi durumunda" diye konuştu.

Meslek yüksek okulu kampus yolu için gerekli çalışmaların tamamlandığını söyleyen Başkan Sel, "Açılacak olan yolun resmi işlemleri tamamlandı. Fakat belediyemizin yeteri kadar iş makinesi olmadığı için yolu yapma konusunda biraz sıkıntı çekmekteyiz. Buna gerekli desteğin başka kurumlardan verilmesi durumunda dolgu işlemlerine şimdi başlaya biliriz" şeklinde konuştu.

SUŞEHRİ TİMUR KARABAL MYO SORUNLARI GÖRÜŞÜLDÜ
İHA
Yayın Tarihi : 2 Şubat 2010 Salı 15:42:04
Güncelleme :2 Şubat 2010 Salı 16:41:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?