7
Mayıs
2024
Salı
SİVAS

MYO'nun sorunları görüşüldü

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'ne bağlı Suşehri Timur Karabal Meslek Yüksek Okulu'nun sorunları ve çözüm önerileri yapılan toplantıda görüşüldü.

Öksülü Mahallesi yolunda bulunan, 1998 yılında eğitim ve öğretime açılan Timur Karabal Meslek Yüksek Okulu'nun sorunları ve çözüm önerileri, Suşehri Kaymakamı Yusuf Özdemir, Belediye Başkanı Şaban Coşkun, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı İlker Şimşek, daire amirleri, siyasi parti başkanları, okul yetkileri ve sivil toplum örgütü başkanlarının katıldığı toplantıda görüşüldü.

Ziraat Odası Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda görüşlerini dile getiren Kaymakam Özdemir, Giresun Üniversitesi tarafından Şebinkarahisar ilçesinde bulunan meslek yüksek okuluna 4 yıllık bir fakülte açıldığını dile getirerek, "İki ilçeyi bir birine kızıştırmak açısından demiyorum. Fakat, Suşehri'nin Şebinkarahisar'dan ne eksiği var. Buraya da Cumhuriyet Üniversitesi tarafından bir fakülte açılması gerekmektedir. Komşu ilçemiz olan ve hiçbir eksiği olmayan Şebinkarahisar ilçesinde bulunan okulun yaklaşık 3 bin öğrenci bulunmaktadır. Ama şu anda bizim meslek yüksek okulunda, önümüzdeki yıl açılması düşünülen programlar şayet açılırsa öğrenci sayımız bin 200 edecek. Suşehri Timur Karabal Meslek Yüksek Okulu için bir lobi oluşturmak gerekmektedir. Buna herkesin birlik ve beraberliğini göstererek, siyasi parti gözetmeksizin herkesin destek vermesi gerekmektedir. Bu oluştuğu takdirde, okulumuzdaki öğrenci sayımız da artacaktır. Ekonomiye de büyük katkılar sağlayacaktır" dedi.

Suşehri Belediye Başkanı Şaban Coşkun ise, Cumhuriyet Üniversitesi'ne bu konuda talepleri olduğunu, fakat fazla sıcak bakılmadığını dile getirerek, “Cumhuriyet Üniversitesi'nin yeni Rektörü Prof. Dr. İlyas Dökmetaş'a bu konuda ki taleplerimizi ilettik ve sıcak baktığını gördük. Şu andaki Rektör İlyas Dökmetaş'a, Suşehri'ne Ziraat Fakültesi'nin kurulabileceğini söyledik. Kendisine, bölgenin Sivas ve diğer ilçelerine göre tarım potansiyelinin yüksek olduğunu, bölgede her türlü meyve ve sebzeciliğin uygun olduğunu ilettik. Kendisinin de bu konuda sıcaklığını gördüm" dedi.

Suşehri Timur Karabal Meslek Yüksek Okulu Sekreteri Suat Çamlıbel ise, ilçe halkının, öğrencilere sahip çıkması gerektiğini ve kendi çocuklarından ayırt etmemelerini istedi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2008 Çarşamba 16:30:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?