3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

Nefes kesen operasyon

ÖZEL HAREKAT POLİSLERİNDEN REHİNE KURTARMA TATBİKATI

Sivas Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Özel Harekat Şubesi ekipleri tarafından yapılan rehine kurtarma tatbikatı, gerçeğini aratmadı.

İl Emniyet Müdürlüğü tarafından hazırlanan, 'Ulaştırma araçlarının kaçırılmasında alınacak emniyet tedbirleri' planı doğrultusunda yapılan tatbikata; Emniyet Müdürlüğü personelinin yanı sıra Sivas Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, Sivil Savunma Müdürlüğü, Sağlık İl Müdürlüğü ve 112 Acil Servis ekipleri katıldı.

Tatbikat gereğince; Sivas Havaalanı'da bir şahıs, kendisinden şüphelenen ve kimlik sorgusu yapmak isteyen polis memurunu yaralayarak kent merkezine yolcu taşıyan servis otobüsünü silah zoruyla gasp ettikten sonra, biri şoför 9 kişiyi rehin alıp Ankara yolu kavşağına doğru harekete geçti.

Özel Harekat Şubesi ekipleri, ihbar üzerine otobüsün geçiş güzergahında güvenlik önlemi aldı. Güzergaha keskin nişancılar yerleştirildi. Yola zırhlı araçlarla barikat kuran ekipler, rehineleri kurtarmak için yapılacak operasyon için hazır bekledi. Uzman ekipler vasıtasıyla yolcuları rehin alan şahısla görüşen ekipler, otobüste rahatsızlık geçiren yolcunun 112 Sağlık ekipleri tarafından alınması için anlaşma yapmaya çalıştı. Otobüsle Ankara'ya gitmek istediğini belirterek güvenlik güçlerini rehineleri

öldürmekle tehdit eden şahıs, rahatsızlanan yolcuyu sağlık ekiplerine vermeye ikna edildi. Bu arada operasyonu yapacak olan ekipten bir özel harekat personeli, sağlık görevlisinin kıyafetini giyerek silahını sedyeye sakladı. Polis, daha sonra bir sağlık görevlisi ile yolcuyu almak için sedye ile birlikte otobüse yaklaştı. Yolcuyu sedyeye aldıkları anda operasyon timleri taarruz el bombaları ve sis bombalarını patlatarak eylemcinin dikkatini başka tarafa çekti. Hazır bekleyen asıl operasyon timi de

camlardan içeri girip otobüsü kontrol altına aldı. Sağlık görevlisi kıyafeti giyen özel harekat personeli, açık olan kapıdan girdiği otobüste tabanca ile bir el ateş ederek şahsı omzundan yaralayıp etkisiz hale getirdi. Daha sonra otobüsten indirilerek üst araması yapılan şahıs, kelepçelendikten sonra gözaltına alındı.

Bu sırada timler tarafından hızla otobüsten tahliye edilen rehineler, sağlık ekipleri tarafından ilk müdahaleleri yapıldıktan sora ifadelerine başvurulmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Kurtarma operasyonunun ardından boşaltılan otobüs, bomba imha uzmanı tarafından arandı ve koridorun ön tarafında şüphelinin olayda kullandığı silah ve mermiler ele geçirildi.

Tatbikatı izleyen İl Emniyet Müdürü Ahmet Kemal Seyhan, yaptığı açıklamada, tatbikatın gerçeğini aratmadığını belirterek bu tür çalışmaların güven verdiğini söyledi.

ÖZEL HAREKAT POLİSLERİNDEN REHİNE KURTARMA TATBİKATI
ÖZEL HAREKAT POLİSLERİNDEN REHİNE KURTARMA TATBİKATI
ÖZEL HAREKAT POLİSLERİNDEN REHİNE KURTARMA TATBİKATI
ÖZEL HAREKAT POLİSLERİNDEN REHİNE KURTARMA TATBİKATI
İHA
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2009 Cuma 17:44:00
Güncelleme :18 Aralık 2009 Cuma 18:52:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?