3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

Nevruz Bayramı coşkuyla kutlandı

Sivas Valiliği tarafından organize edilen Nevruz Bayramı etkinliklerinde renkli görüntüler yaşandı.

Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi bahçesinde yapılan kutlamalara protokol ve öğrenciler katıldı. Folklor gösterisi ile başlayan etkinliklerde konuşan Vali Veysel Dalmaz, Nevruz Bayramı'nın Türk adetlerindeki en eski bayram olduğunu söyledi.

Yıllardır büyük bir coşku ile kutlanan Nevruz'u bazı grupların farklı yöne çekmek istediğini söyleyen Vali Dalmaz, "Nevruz ateşi içimizi ısıtıyor. Asla ve asla yakmayacak. Birlik ve beraberliğimizi bozmayacak. Kardeşin kardeşe düşman olduğu bu dönemde Nevruz Bayramı daha da önem kazanmıştır. Sivas'ımızda birbirimize kitlenmiş ellerle hep beraber yürümekteyiz. Nevruz'un bolluk ve bereket getirmesini temenni ediyorum" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Nevruz konulu şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verilirken, protokol üyeleri kendi aralarında yumurta tokuşturdu.

Etkinlikler Vali Veysel Dalmaz'ın demir dövmesi ve yakılan Nevruz ateşinin üzerinden atlaması ile devam etti. AK Parti Sivas Milletvekili Hazma Yerlikaya ile Hacı Bektaşi Anadolu Kültür Vakfı Sivas Şube Başkanı Ebubekir Işık, el ele ateş üzerinden atladı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 21 Mart 2009 Cumartesi 13:28:37
Güncelleme :21 Mart 2009 Cumartesi 13:56:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?