6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Nüfus müdürlüğünde tatil yok

NÜFUS MÜDÜRLÜĞÜNDE TATİL YOK

12 Eylül Pazar günü yapılacak olan referandum için hazırlıklar her yerde olduğu gibi nüfus müdürlüklerinde de bütün hızıyla devam ediyor.

Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı'nın 2010/381 sayılı kararı ile oy kullanmada Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası taşıyan belgelerin ibrazı zorunlu kılınmış olduğundan, kimlik numarası olmayan seçmen vatandaşların, nüfus cüzdanlarında kimlik numarası olmayanların oy kullanamayacağından dolayı, nüfus cüzdanlarını yenilemeleri gerektiği için, ülkemizin her yerinde olduğu gibi Sivas'ın Yıldızeli ilçesinde de nüfus müdürlüğü 12 Eylül gününe kadar hafta sonları ve bayram günlerinde açık olarak vatandaşa hizmet verecek.

İlçe Nüfus Müdürü Kadim Kabasakaloğlu konu ile ilgili şu açıklamaları kaydetti;

"Ülkemizde uygulanacak olan 12 Eylül referandumu için yurt çapında olduğu gibi bizim ilçemizde de nüfus müdürlüğümüz hafta sonları ve bayram gününde vatandaşımıza hizmet verecek. Müdürlüğümüz tarafından vatandaşımızın oy kullanacağı gün sıkıntı yaşamaması için gerekli çalışmalarımızı yapıyoruz. Belediyeden sürekli ilanlar verdirerek vatandaşımıza uyarılarda bulunuyoruz. Yine belde belediyelerimize ve köy muhtarlıklarına telefon ederek ve faks çekerek vatandaşa bilgi verilmesini istedik. Çalışmalarımız referandum gününe kadar aralıksız devam edecek"

İHA
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2010 Perşembe 12:45:04
Güncelleme :26 Ağustos 2010 Perşembe 12:48:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?