3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

Numarataj çalışması başlıyor

SUŞEHRİ BELEDİYESİ'NDEN NUMARATAJ ÇALIŞMASI

Sivas'ın Suşehri Belediyesi tarafından ilçede bulunan ev ve işyerlerinde numarataj çalışması yapılması için bir ekip oluşturdu.

Açıklamalarda bulunan Suşehri Belediye Başkanı Sedat Sel, Belediye Meclis üyesi Sevdali Tok başkanlığında kurulan numarataj ekibinde, belediyede bulunan tüm birim amirleri ve personelin kısa sürede çalışmalara başlayacaklarını belirtti.

Başkan Sel, "Son yıllara ilçemizde yoğun bir yapılaşma olduğu görülmektedir. Bizde Suşehri Belediyesi olarak bu yapılaşmaların tespitinin yapılması amacıyla, belediye meclis üyemiz Sevdali Tok başkanlığında tüm birim müdürleri ve personellerinin katılımı ile numarataj çalışmalarına başlayacağız. Çünkü 5393 Sayılı Belediye Kanunu ile ilgili 13 Temmuz 2005 tarihli Resmi Gazete'de yayınlanan tebliğe göre, ulusal adres veri tabanı ve kentsel dönüşüm projesi kapsamında bunun yapılması zorunlu kılınmıştır. Bizde Suşehri Belediyesi olarak bu çalışmayı başlatmış bulunmaktayız" dedi

Oluşturulan ekiplerin grup halinde ilçedeki çalışmalara hemen başlayacağını belirten Başkan Sel, bu çalışmaların yaklaşık 20 gün içerisinde tamamlanacağını dile getirdi. Başkan Sedat Sel, "Yapılacak olan bu çalışma ile ilçemizde ne kadar ev, ne kadar işyeri olduğu tespit edilmiş olacaktır. Böylelikle ilçemizde ev ve iş yerlerinin de envanteri de çıkmış olacaktır" diye konuştu.

Başkan Sel, yapılacak çalışma ile birlikte Türkiye İstatistik Kurumu'nda boş olarak gözüken, fakat ekipler tarafından dolu olarak tespit edilen evlerin su sayaçlarına kanun gereğince aparat takılarak mühürleneceğini belirterek, bu konuda vatandaşların mağdur olmamaları için Suşehri Belediyesi'nde oluşturulan ekiplerden yardım almalarını istedi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2009 Pazartesi 11:43:02
Güncelleme :23 Kasım 2009 Pazartesi 13:20:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?