3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

Nuri Demirağ Sivas'ta anıldı

Türkiye Cumhuriyeti Demiryolları inşaatının ilk müteahhitlerinden ve Cumhuriyet devrinin ilk milyonerlerinden Nuri Demirağ, Sivas'ta düzenlenen çeşitli etkinliklerle anıldı.

Sivas Merkez Anadolu Lisesi, İl Kültür Müdürlüğü ile Sivas Belediyesi'nin ortaklaşa düzenlediği anma programı, Sivas Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Nuri Demirağ'ın hayatının anlatıldığı belgesel gösterimi ile başlayan program, daha sonra verilen panelle devam etti.

Panele konuşmacı olarak katılan Cumhuriyet Üniversitesi Araştırma Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Fatih Dervişoğlu, Nuri Demirağ'ı yaşatmanın önemini anlattı. Dervişoğlu, "Hayırlı insanlar suya atılan bir taşın dalgaları gibi çeşitli hayırlara vesile olur. Hakkında 50 yıl sonra yapılan çalışmalar, Nuri Demirağ'ı hala yaşatıyor, ölümsüzleştiriyor" dedi.

Panelin ardından Atatürk Kültür Merkezi'nde Nuri Demirağ'ın 67 fotoğrafının bulunduğu bir sergi açıldı.Türkiye Cumhuriyeti Demiryolları inşaatının ilk müteahhitlerinden ve Cumhuriyet devrinin ilk milyonerlerinden Nuri Demirağ, kardeşi Abdurrahman Naci Demirağ ile birlikte servetlerini Türkiye'de sanayinin kalkınması için büyük işlere yatırmıştı. Demirağ, iş hayatının yanında hayırseverliği ile de tanınan bir kişiydi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2009 Pazartesi 16:24:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?