24
Nisan
2024
Çarşamba
SİVAS

O köy karantina altında!

Suşehri ilçesine bağlı bir köyde şap hastalığının tespit edilmesi üzerine, ilçeye hayvan giriş çıkışları 3 hafta süreyle yasaklandı.

Suşehri Kaymakamı Mehmet Demiral, Belediye Başkanı Sedat Sel, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Arif Küsmüş ve İlçe Emniyet Müdürü Cevat İratçı'yla toplantı yaptı.

Toplantının ardından açıklamada bulunan Demiral, ilçeye bağlı Naipli mevkisindeki Karaağaç köyünde büyükbaş ve küçükbaş hayvanlarda şap hastalığına rastlanıldığını belirterek, şunları kaydetti:

"Hayvan Sağlığı ve Zabıtası Kanununa göre, ilçemizdeki hayvan hareketlerini 21 gün süreyle durdurduk. Şap hastalığının ilçemizin tamamına ve dışına yayılmasını engellemek için karantina tedbirlerini uyguluyoruz. Hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımızdan alınan karara uymalarını istiyoruz. Aksine davranılması durumunda şap hastalığı hem ilçemize hem de ilçemiz dışına yayılır ve hayvancılık yapanları ekonomik anlamda mağdur eden bir durum olur. Her türlü tedbiri alarak en kısa sürede şap hastalığının önüne geçmek istiyoruz."

Kaymakam Demiral, hastalığın ortadan kalkması durumunda ilçedeki şap karantinasının 11 Temmuz'da sona ereceğini bildirdi.

AA
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2013 Perşembe 17:23:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?